L’Ajuntament posa en marxa un nou servei d’educadors de carrer

Dilluns, 3 de setembre de 2018 a les 00:00

L’objectiu de la iniciativa és establir una relació més propera amb el jovent de manera que es puguin tractar totes les qüestions que els preocupen.


Coincidint amb el retorn de les vacances i amb l’inici, d’aquí a uns dies, d’un nou curs escolar, avui mateix, l’Ajuntament ha posat en marxa el servei d’educadors de carrer. Es tracta d’una iniciativa nova que té per objectiu traslladar l’atenció als i les joves i adolescents a l’espai públic de manera que siguin els educadors qui vagin a buscar els nois i noies als llocs on habitualment es troben.

Amb aquesta nova proposta, l’Ajuntament considera que serà més fàcil apropar-se al jovent i atendre les necessitats que puguin tenir així com establir vincles més estrets entre ells i els educadors en la mesura que els nois i noies es trobaran en el seu entorn habitual i la comunicació serà més distesa.

Els educadors estan oberts a tractar qualsevol temàtica o problemàtica: des de qüestions relacionades amb els estudis o la cerca de feina fins a la necessitat de crear nous espais d’oci o l’atenció de dubtes, inquietuds o problemes de tipus personal.

El projecte

Per tal que el projecte ofereixi els resultats esperats, l’Ajuntament ha contractat a l'empresa Pere Tarrés, encarregada de facilitar dos educadors, un noi i una noia, que treballaran en horari de tardes (i en algunes ocasions al vespre) amb l’objectiu d’arribar a tots els i les joves en el seu temps d’oci.

El projecte contempla la detecció de necessitats del jovent i la dinamització d’activitats socioeducatives cohesionadores i enriquidores que afavoreixin l’arrelament en el seu entorn, així com donar sortida a les seves inquietuds mitjançant un treball d’aprenentatge en la participació. Amb aquesta iniciativa es cerca també impulsar propostes per millorar la convivència ciutadana i prevenir conductes incíviques.

Darrera actualització: 03.09.2018 | 13:28