L’Ajuntament presenta al·legacions al projecte per construir la línia elèctrica de molt alta tensió Pierola-Rubí que passaria per Castellbisbal

Divendres, 4 de febrer de 2022 a les 10:20

Tant les al·legacions com els informes tècnics, mediambientals i jurídics en què es fonamenten han estat finançats per la Diputació de Barcelona.


L’Ajuntament ha presentat al·legacions al projecte de construcció de la línia de molt alta tensió (MAT) que ha d’unir Pierola i Rubí i que passaria per Castellbisbal. Les al·legacions es van presentar el passat 14 de gener i es fonamenten en tres informes: un, de valoració tècnica; un altre, d’impacte ambiental; i un tercer, d’avaluació dels aspectes jurídics del projecte.

La confecció dels informes i de les al·legacions ha anat a càrrec d’empreses consultores expertes en impacte ambiental així com de bufets d’advocats que n’han fet la valoració jurídica. Tots aquests documents han estat finançats per la Diputació de Barcelona.

Accions dutes a terme fins ara
El projecte de la MAT Pierola-Rubí preveu que la línia de molt alta tensió travessi 7 poblacions de tres comarques: Hostalets de Pierola, (Anoia), Abrera, Esparreguera i Olesa (Baix Llobregat) i Castellbisbal, Ullastrell i Rubí (Vallès Occidental). Des de que es va tenir notícia del projecte de construcció d’aquesta línia, tant els municipis afectats com els respectius consells comarcals van començar a posar en marxa accions per aturar-la.

En el cas de Castellbisbal, en el ple del mes d’octubre, l’Ajuntament ja va aprovar una moció contra les línies d’alta tensió que va comptar amb el suport de tots els grups polítics. El nostre poble també compta amb el recolzament del Consell Comarcal del Vallès Occidental que s’ha alineat amb els municipis afectats per la MAT i ens dona suport des del primer moment. En aquest sentit, al novembre ja es va aprovar una moció de rebuig al projecte i, al desembre, el Consell d’Alcaldies del Vallès Occidental va fer una declaració de rebuig a la línia i de suport als municipis i comarques afectats.

Darrera actualització: 04.02.2022 | 10:41