L’Ajuntament regala contes a les escoles per celebrar Sant Jordi

Dimecres, 21 d’abril de 2021

L’objectiu de la iniciativa és fomentar el gust per la lectura i la creativitat dels infants, a més de facilitar eines a la comunitat educativa per treballar la inclusió i les emocions amb l’alumnat


Coincidint amb la diada de Sant Jordi, la Regidoria d’Educació regalarà a tot l’alumnat de segon i tercer de primària del poble i a una trentena de nens i nenes del casal El Mirador el conte La llegenda del cavaller Valentí. A més, obsequiarà amb dos lots de llibres infantils a totes les escoles del municipi i a la biblioteca Josep Mateu i Miró.

Els lots de llibres estan formats per sis contes de temàtica inclusiva, especialment pensats per treballar les emocions de la canalla. Hi trobem l’àlbum il·lustrat L’avi ja no hi és que reflexiona sobre les pèrdues i la mort, el conte Amb ales de papallona que parla de com superar les pors, els llibres Vermell fort i l’Arbre de Nadal que aborden la diversitat, el conte Mi historia, que està transcrit en llenguatge braille perquè pugui ser llegit per persones cegues; i el llibre La revolució de Shiwa, una història que es va treballar a les escoles a principis d’any, gràcies a la visita d’una mare del poble que té una filla amb espina bífida, com una de les protagonistes del conte.

Relacionat amb el llibre La revolució de Shiwa també es farà arribar a les escoles material didàctic i un parell de vídeos, protagonitzats per l’autora, Noemí Font, i la il·lustradora del conte, Jorgina Juvé, que expliquen el procés de creació de la història i proposen tallers per treballar amb els infants.

Cap infant sense conte

La distribució del llibre La llegenda del cavaller Valentí entre l’alumnat de segon i tercer de primària i els nens i nenes del Casal El Mirador forma part del projecte literari Cap infant sense conte, que té l’objectiu de fomentar la lectura i l’hàbit lector de la canalla des de petits i estimular-ne la creativitat.

L’Ajuntament de Castellbisbal es va sumar per primera vegada a aquesta iniciativa l’any passat, quan va regalar als infants un exemplar del conte Els fills de l’emperador Xiao Ling. Enguany, el llibre que la Regidoria d’Educació farà arribar als nens i nenes explica les peripècies d’un cavaller singular, que cavalca amb el seu cavall, una flauta i un sac carregat de pomes.

L'autora del conte La llegenda del cavaller Valentí és la infermera Nàdia Umbert, i les il·lustracions són de la seva filla de 10 anys, Lucía Rodríguez. Totes dues presentaran el llibre i el projecte Cap infant sense conte en dues sessions telemàtiques obertes a la participació de tothom que tindran lloc aquest dijous, 22 d’abril, a les 10.00 hores, i dissabte, a les 18.30 hores.

Darrera actualització: 21.04.2021 | 11:24