L’Ajuntament repartirà demà 500 mascaretes a l’Estació de RENFE

Dilluns, 13 d'abril de 2020 a les 00:00

El dispositiu municipal, format per la Policia Local i Protecció Civil, distribuirà les mascaretes a primera hora del matí, de les 6.30 a les 9.00 hores, entre les persones que agafin el tren a l'Estació de RENFE de Castellbisbal per anar a treballar


L'Ajuntament repartirà demà un total de 500 mascaretes quirúrgiques entre la població que s'hagi de desplaçar en RENFE per anar a treballar. El dispositiu, que estarà format per la Policia Local i Protecció Civil, estarà operatiu a l'Estació de tren de Rodalies de RENFE, de les 6.30 a les 9.00 del matí, aproximadament. 

L'equip de govern ha decidit muntar aquest dispositiu especial després d'assabentar-se, avui mateix, que el repartiment de mascaretes anunciat pel Govern estatal només es farà als municipis de més de 30.000 habitants. “Com a Ajuntament no podem permetre que les persones que demà han d'agafar el tren a Castellbisbal per reincorporar-se a la feina vagin desprotegides”, destaca l'alcalde, Joan Playà, que adverteix que a diferència d'altres transports públics, dins dels vagons del tren, a les hores punta, serà més difícil garantir la distància de seguretat entre les persones usuàries.

Les 500 mascaretes quirúrgiques que demà repatirà l'Ajuntament a l'Estació de RENFE de Castellbisbal s'han aconseguit gràcies a diferents donacions que han fet algunes empreses locals al consistori. 

El govern municipal, a més d'agrair aquest gest del teixit empresarial, fa una crida a la col·laboració ciutadana i recorda a la població que en cas que sigui imprescindible agafar el transport públic per anar a treballar, es tinguin en compte les recomanacions de les autoritats responsables, com ara que es distribueixin a tota la longitud del vehicle per respectar les distàncies de seguretat (almenys un metre i mig). El Govern estatal i autonòmic també recomanen evitar fer servir el transport públic en hores punta i optar per escales mecàniques en comptes d'ascensors. A més, apel·len la ciutadania a no seure just davant d'una altra persona i recorden que els conductors d'autobusos ja no venen bitllets a bord.

Darrera actualització: 13.04.2020 | 19:58