L’Ajuntament s’il·luminarà de porpra i blau per conscienciar sobre la malaltia de Huntington

Dijous, 5 de maig de 2022 a les 00:00

D’aquesta manera, Castellbisbal se suma a la lluita contra aquesta malaltia, a proposta de l’Associació Catalana de Malalts de Huntington, Acmah.


La seu de l’Ajuntament s’il·luminarà de color porpra i blau aquest vespre, per conscienciar sobre la malaltia de Huntington. D’aquesta manera, Castellbisbal se suma a la campanya de l’Associació Catalana de Malalts de Huntington (Acmah) per lluita contra aquesta malaltia minoritària hereditària i degenerativa del cervell.

La campanya, que porta per títol És l’Hora d’Il·luminar, compta amb l’adhesió de diferents municipis, centres universitaris i la Generalitat de Catalunya. A més d’il·luminar equipaments i espais públics, Acmah també fa una crida a la participació activa amb la distribució d’una plantilla del que anomenen Fanalet de l’Amaril·lis, la flor que identifica el col·lectiu d’associacions que treballen pel coneixement de la malaltia de Huntington. Amaril·lis prové del llatí i significa brillar, il·luminar.

L’entitat anima a construir el fanalet, encendre’l i compartir una foto o vídeo a les xarxes socials amb els hashtags #Huntington2022 #IlluminatperHuntington #IluminateporHuntington #LightItUp4HD.

La malaltia de Huntington és una malaltia neurogenerativa que afecta el cervell. Es caracteritza per alteracions en el moviment, de la personalitat o cognitives. Segons avança la malaltia els símptomes es fan més evidents. El tret més característic són els moviments incontrolats de dits de mans i peus, però també la manca de memòria o canvis de caràcter. No existeix cap tractament eficaç tot i que, en els últims anys, la investigació n’ha proporcionat alguns que redueixen la gravetat dels símptomes.

Darrera actualització: 05.05.2022 | 10:27