L’Ajuntament substituirà la zona blava per zona taronja, la propera tardor

Divendres, 11 de maig de 2018 a les 13:20

La mesura està inclosa en el Pla de pacificació del trànsit que permetrà reduir-hi la presència de vehicles i oferir més seguretat als vianants.

L’Ajuntament eliminarà totes les places d’aparcament de zona blava que hi ha al municipi per implementar un nou sistema de rotació de vehicles gratuït mitjançant l’anomenada zona taronja. Aquesta mesura començarà a implantar-se a l’octubre, un cop acabi el contracte actualment vigent amb l’empresa que gestiona la zona blava.

La decisió, presa i anunciada a principis de l’any passat, respon a una anàlisi de la intensitat de vianants i de vehicles en el nucli urbà i segueix les recomanacions del Pla de Mobilitat de Castellbisbal i del Pla de Pacificació del Trànsit que es va redactar al 2017.

També estava condicionada a la participació dels comerciants i de la ciutadania en general, així com a la prova pilot de la zona taronja, implantada al mes de març, després de comprovar que garanteix la rotació de vehicles i que hi ha un alt grau de civisme en el seu ús.

A més, el Ple municipal del mes d’abril va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics una moció promoguda pel Partit dels Socialistes de Catalunya que va acceptar les esmenes presentades pel grup d'Alternativa per Castellbisbal, consensuant així una decisió esperada i reclamada per la ciutadania.

Pacificació del trànsit al centre urbà
La reordenació de les places d’estacionament és una més de les mesures que l’Ajuntament impulsa per implantar el Pla de pacificació del trànsit al centre urbà que permetrà reduir el volum de vehicles que hi circulen i afavorir que els vianants puguin passejar-hi amb més seguretat.

Amb aquest objectiu, el consistori també treballa per oferir aparcaments gratuïts on els conductors puguin deixar el vehicle i fer els desplaçaments a peu pel centre urbà. En aquesta línia, ja s’ha habilitat un pàrquing al carrer Major, en uns terrenys municipals que hi ha davant l’institut-escola Les Vinyes.

Reserves especials d’aparcament
Des de ja fa mesos, l’Ajuntament treballa per optimitzar l’ús de les places d’aparcament del centre urbà amb l’objectiu de fer compatibles l’escassetat de places amb l’alta demanda que tenen.

Amb aquest objectiu, el consistori treballa per conciliar els diferents interessos i necessitats de la població: des de l’impuls del comerç local fins a l’atenció a aquells col·lectius amb problemàtiques concretes o la necessitat de facilitar l’accés als serveis bàsics com poden ser els sanitaris.

En aquest sentit, el 2017 ja es van reservar places d’estacionament gratuït i de durada curta davant de les farmàcies (zona vermella) i a l’abril va entrar en funcionament la reserva d’aparcament al costat del CAP i que és específica per a gent gran, persones amb mobilitat reduïda i acompanyants de nadons i infants que s’han de visitar en aquest centre mèdic.

Aparcament gratuït
D’altra banda, al mes de juliol acabaran les obres de reurbanització del centre urbà i, conseqüentment, l’empresa constructora alliberarà l’espai que actualment té reservat a les esplanades de terra que hi ha al costat de l’Ajuntament i davant de l’escola Benviure. D’aquesta manera, es recuperaran les places d’aparcament que a hores d’ara no es poden utilitzar i augmentarà el nombre de places disponibles d’estacionament gratuït pròximes al centre del nucli urbà.

Darrera actualització: 05.07.2018 | 09:21