L’Ajuntament també repartirà mascaretes a l’estació de FGC de Castellbisbal

Dimarts, 14 d'abril de 2020 a les 14:00

Demà, entre les 6.30 i les 9.00 hores, personal de la Policia Local i de Protecció Civil distribuirà mascaretes a les estacions de RENFE i de FGC de Castellbisbal per a les persones que hagin de desplaçar-se en tren per anar als seus centres de treball


Aquest matí, l'Ajuntament ha repartit un centenar de mascaretes quirúrgiques entre les persones que han agafat el tren a l'Estació de RENFE de Castellbisbal per anar a treballar. Demà, els equips municipals de la Policia Local i de Protecció Civil continuaran distribuint material en aquest punt, i també a l'estació de Martorell Vila/Castellbisbal dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. El repartiment de mascaretes es farà entre les 6.30 i les 9.00 hores, que és quan es preveu més afluència de persones usuàries al tren.

L'equip de govern ha organitzat aquests dispositius municipals en menys de 24 hores, a l'assabentar-se, ahir per la tarda, que les autoritats responsables no repartirien mascaretes als municipis de menys de 30.000 habitants.

“Ha estat una mesura d'urgència que hem pres al no rebre cap instrucció per part del Govern”, assenyala l'alcalde, Joan Playà.

En aquest sentit, Playà destaca que el repartiment de mascaretes s'està fent només a les estacions de trens i a les hores de més afluència de públic perquè així ho han recomanat les autoritats competents, que asseguren que és en aquests punts i en aquestes hores quan és més difícil poder mantenir les distàncies de seguretat que són recomanables per evitar la propagació del virus.

“Pel que fa a les línies del Bus Urbà, s'està fent un seguiment exhaustiu i són molt poques les persones que les fan servir aquests dies, aquest fet permet mantenir les distàncies de seguretat dins dels vehicles i per això en aquests punts no es fa el repartiment de mascaretes”, puntualitza l'alcalde.

Les mascaretes quirúrgiques que es reparteixen als dispositius municipals que s'han muntat a les estacions de tren de Castellbisbal s'han aconseguit gràcies a les donacions que han fet algunes empreses locals i a la col·laboració amb l'Ajuntament de Rubí, que ha cedit 1.500 mascaretes al consistori.

Recomanacions si heu d'agafar el transport públic

Segons les advertencies del Govern estatal, l'ús de mascaretes no és obligatori per anar pel carrer o per desplaçar-se en bici, moto o vehicle privat al lloc de treball. En cas d'haver d'utilitzar el transport col·lectiu sí que es recomana l'ús de mascaretes, si no es pot mantenir la distància de seguretat d'un metre i mig a les andanes i dins dels vehicles.

Les autoritats també recomanen, en cas d'utilitzar el transport públic, tocar el mínim imprescindible els elements comuns (botons, barres,portes, seients, vidres...) i no utilitzar l'ascensor, en la mesura del possible. A més, recomana no viatjar en hores punta i sempre que sigui possible, flexibilitzar els horaris d'entrada i sortida a la feina.

Darrera actualització: 14.04.2020 | 15:24