L’Ajuntament torna a congelar els impostos i taxes municipals pel 2022

Dilluns, 15 de novembre de 2021 a les 11:00

Per setè any consecutiu no s’aplicarà cap increment als impostos municipals que afecten les economies familiars. L’acord es va adoptar en el ple municipal del mes d’octubre.


El Ple municipal ha aprovat congelar les ordenances fiscals del 2022 i, per tant, l’any que ve no hi haurà cap increment en cap impost o taxa municipal. La congelació dels tributs es va aprovar en el Ple municipal del mes d’octubre i va comptar amb els vots a favor d’Alternativa per Castellbisbal, Esquerra Republicana, Ciutadans, la CUP i Junts per Catalunya mentre que el Partit dels Socialistes es va abstenir.

La congelació d’impostos va ser una proposta que l’equip de govern va fer a la resta de formacions polítiques el passat mes de juliol i segons l’alcalde, Joan Playà, es fa amb la convicció que les famílies i les empreses encara estan patint els efectes econòmics derivats de la pandèmia i que, per tant, convenia mantenir la congelació.

En el Ple, Playà va reconèixer que no apujar els impostos comporta un impacte en el pressupost municipal perquè mentre que els ingressos es mantenen iguals que els anys anteriors, les despeses s’incrementen; en concret, en els darrers sis anys, la despesa corrent del consistori ha augmentat en més de 3,1 milions d’euros. No obstant això, l’alcalde considera que la diferència entre ingressos i despeses es pot assumir mentre encara es disposi d’una part del superàvit acumulat dels darrers anys i la congelació es viable perquè “un any més, seguirem aplicant una gestió molt més eficient dels pressupostos municipals que permeti mantenir i millorar molts serveis municipals i crear-ne de nous sense haver d’incrementar els impostos a la ciutadania”

Supressió de taxes
Les ordenances fiscals del 2022 també han suprimit la taxa que els establiments comercials han de pagar perquè l’Ajuntament faci la inspecció sanitària obligatòria prèvia a l’obertura. L’equip de govern valora que la situació econòmica encara és difícil per al teixit comercial i que aquesta taxa representa un cost afegit per a les persones emprenedores que volen posar en marxa un negoci mentre que, pel consistori, és un import relativament petit del qual es pot prescindir.

Finalment, a petició d’ERC, s’ha ampliat el termini de bonificació de l’IBI per als habitatges que instal·lin plaques fotovoltaiques. Si fins ara la bonificació s’aplicava durant tres anys, a partir del 2022, serà de cinc any

Darrera actualització: 16.11.2021 | 10:45