L’alcalde de Castellbisbal ha estat escollit com a membre del Consell de Governs Locals de Catalunya

Dijous, 3 de febrer de 2022 a les 10:00

El Consell és l’interlocutor del món local amb la Generalitat i el Parlament i està integrat per cent persones que representen els ajuntaments, les administracions supramunicipals i les entitats municipalistes de tot Catalunya.


Dimarts a la tarda, en un acte al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, es va constituir el Consell de Governs Locals de Catalunya; un ens que està integrat per representants dels ajuntaments, vegueries, diputacions i entitats municipalistes i que actuarà com a interlocutor del món local davant de la Generalitat i del Parlament. En total, cent persones formen part d’aquest Consell i entre aquestes hi ha l’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà.

Entre d’altres funcions, el Consell de Governs Locals participarà en la tramitació parlamentària de les iniciatives legislatives que afectin el món local i defensarà l’autonomia local davant de les institucions i òrgans legislatius.

Membres del Consell
De les cent persones que integren aquest Consell, set en són membres permanents: l’alcaldessa de Barcelona, les presidències de les quatre diputacions catalanes i les presidències de la Federació de Municipis de Catalunya i de l’Associació Catalana de Municipis. Els 93 membres restants s’han escollit de forma proporcional entre els diferents partits polítics en funció dels resultats de les eleccions municipals i seguint criteris que garanteixin la representació de tots els territoris i de tots els municipis (especialment dels més petits). A més, s’ha apostat per mantenir la proporció de dones i homes.

El Consell de Governs Locals és un ens que ja va funcionar entre els anys 2011 i 2015, però des d’aleshores no s’havia tornat a constituir. Les funcions del Consell actual s’allargaran fins al 2023.

Darrera actualització: 03.02.2022 | 10:24