L’AMB reconeix que ha aplicat increments indeguts en el tribut metropolità i tornarà els diners a les persones perjudicades

Dimarts, 1 de desembre de 2020 a les 12:20

Els errors afecten més de 3.000 rebuts de Castellbisbal. En concret, s’han fet increments de fins al 14 % quan el Consell Metropolità havia aprovat que, com a màxim, serien del 5 %.


L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha reconegut a l’Ajuntament de Castellbisbal que s’han produït errors en el càlcul del tribut metropolità d’aquest any 2020 i que s’han aplicat increments indeguts a més de 3.000 rebuts. En concret, l’AMB ha aplicat augments de fins al 14 % quan el Consell Metropolità havia aprovat que els augments del 2020 serien de, com a màxim, el  5 %.

En una conversa telefònica d’ahir al migdia, la Gerència de l’AMB va confirmar a l’alcalde, Joan Playà, l’existència d’aquests increments indeguts. La mateixa Gerència va argumentar que aquests errors de càlcul s’han produït perquè no s’han aplicat els topalls màxims que garanteixen que els rebuts no s’incrementin per sobre del 5%. L’error ha afectat, només, al municipi de Castellbisbal i, segons l’AMB, tots els rebuts amb incidències corresponen a sòl residencial (és a dir, habitatges o similars).

Devolució d’ofici
L’AMB s’ha compromès a retornar d’ofici els imports cobrats de manera indeguda. És per això que aquest organisme enviarà una comunicació escrita a totes les persones afectades en la qual els informarà de la manera com es farà la devolució.

Indignació municipal
L’alcalde va explicar tot aquest cas en el Ple municipal del mes de novembre celebrat ahir al vespre. Joan Playà va expressar la seva indignació per aquest error que va definir com a “intolerable” perquè “després de tots els esforços que s’han fet durant tot l’any per resoldre totes les incidències amb el cobrament d’aquest tribut, no és de rebut que ara torni a produir-se un error com aquest”.

Es per això que l’alcalde demanarà una entrevista amb el vicepresident executiu de l’AMB, Antoni Balmón, per mostrar-li la indignació del consistori amb la gestió que l’AMB està fent amb el tribut metropolità i per exigir-li que obri expedient informatiu per esbrinar com s’ha pogut produir aquest nou error i perquè es depurin responsabilitats.

Darrera actualització: 01.12.2020 | 12:39