L’Arxiu municipal de Castellbisbal rep la certificació ISO de gestió de qualitat

Divendres, 13 de setembre de 2019 a les 00:00

L’obtenció del distintiu respon a l’objectiu de garantir la qualitat dels serveis de l’Arxiu i el correcte tractament dels documents que té dipositats

L’Arxiu municipal ha obtingut aquest mes d’agost la certificació ISO 9001:2015, que és la norma que permet acreditar la qualitat dels sistemes de gestió documental de les organitzacions. Amb aquesta certificació, el servei de Castellbisbal es converteix en un dels primers arxius catalans en obtenir l’ISO 9001:2015.

“L’obtenció d’aquest distintiu respon a la voluntat de l’Ajuntament de garantir la millora continua dels serveis que ofereix l’Arxiu municipal i el correcte tractament dels documents que té dipositats”, destaca el regidor de Serveis Generals, Joaquim Sardà.

La norma ISO 9001:2015 és l’estàndard internacional que permet reconèixer el compliment dels requisits exigits de qualitat respecte a polítiques, objectius i processos de gestió documental establerts, així com la seva avaluació i millora continua. Pel que fa a l’Arxiu municipal de Castellbisbal, s’han certificat els processos vinculats amb la gestió del servei, les instal·lacions de l’arxiu, la gestió documental, el tractament arxivístic i l’accés als documents.

Per fer possible l’acreditació, l’Arxiu municipal ha hagut de superar una auditoria externa, per avaluar-ne la implementació i eficàcia del sistema de gestió documental. L’empresa TÜV Rheinland ha estat l’encarregada de fer aquesta avaluació i d’emetre el certificat ISO 9001:2015

L’Arxiu municipal va iniciar fa un parell d’anys, amb el suport de la Diputació de Barcelona, un seguit d’actuacions encaminades a millorar la gestió del servei, on l’obtenció del certificat ISO 9001:2015 era un dels objectius a aconseguir.

 

Darrera actualització: 13.09.2019 | 12:04