Línia d’ajuts per a petites i mitjanes empreses i autònoms per pagar els rebuts de l’aigua

Dilluns, 6 d'abril de 2020 a les 15:30

Les pimes i els autònoms podran demanar que se’ls congelin els rebuts de l’aigua mentre duri l’estat d’alarma i, posteriorment, podran optar a un pla de finançament sense interessos per fer front a aquests rebuts.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), juntament amb els ajuntaments, les companyies subministradores d’aigua i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) han elaborat un pla d’ajuts per a petites i mitjanes empreses i per a treballadors autònoms per al pagament dels rebuts de l’aigua.

Les ajudes previstes s’aplicaran en dues etapes. En un primer moment, i mentre duri l’estat d’alarma, els beneficiaris dels ajuts no hauran de pagar els rebuts de l‘aigua perquè aquests romandran congelats. Posteriorment, a partir de la finalització de l’estat d’alarma, s’establiran plans personalitzats de finançament d’aquests rebuts que seran sense interessos i que permetran fraccionar els pagaments pendents en un termini màxim de fins a 6 mesos.

Paral·lelament, per tal que les companyies subministradores d’aigua puguin fer front a  la reducció d’ingressos derivada de la concessió d’aquests ajuts, l’AMB els ajornarà el termini de pagament de la taxa metropolitana de tractament de residus i, de manera similar, l’ACA els ajornarà la liquidació del cànon de l’aigua.

Qui pot demanar els ajuts?
Poden optar a aquests ajuts les persones i empreses que reuneixin els següents requisits:

  • Petites i mitjanes empreses i/o treballadors autònoms.
  • Han d’ocupar menys de 50 treballadors i tenir un volum de negoci anual inferior a 8 milions d’euros.
  • El perceptor de l’ajut ha de ser el titular del contracte de subministrament d’aigua potable pel qual es demana l’ajut. El contracte de subministrament d’aigua ha d’estar en vigor i el beneficiari ha de disposar d’un comptador individual.

Com demanar els ajuts?
A Castellbisbal, cal que les persones interessades en demanar els ajuts es posin en contacte amb AICSA

Darrera actualització: 06.04.2020 | 15:52