L’inici de les obres dels col·lectors de Can Santeugini i Costablanca està previst per al 2022

Dimarts, 10 d'agost de 2021 a les 13:40

Les obres porten un endarreriment de dos anys com a conseqüència de la pandèmia, però també perquè l’AMB ha hagut d’esmenar un error en la relació d’expropiacions previstes


El Ple municipal del mes de juliol va aprovar, per unanimitat, el projecte per construir els col·lectors del sector nord-oest de Castellbisbal (que inclou Can Santeugini, Costablanca, Ca n’Oliveró i Colònia del Carme). Es tracta d’un projecte que ja s’havia aprovat a finals de l’any 2018, però que ha calgut sotmetre a votació de nou perquè l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que és qui l’ha redactat, ha hagut d’esmenar un error en la relació de les expropiacions. Aquest tràmit, juntament amb la pandèmia, ha provocat que les obres portin un endarreriment de dos anys i ara es preveu que puguin començar el 2022.

L’obra dels col·lectors del sector nord-oest consta de dues parts. D’una banda, la Generalitat, a través de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), construirà un sistema general per a la recollida de les aigües residuals i la seva conducció fins a la planta de tractament (col·lectors en alta). D’altra, l’Ajuntament es farà càrrec de la construcció d’una xarxa de clavegueram que connecti els diferents nuclis residencials amb el sistema general de l’ACA (col·lectors en baixa).

En total, les obres tenen un cost de més de 9 milions d’euros dels quals el consistori n’aportarà 4.191.500 mentre que la Generalitat finançarà la resta. En paraules de l’alcalde, Joan Playà,

“tot i que sigui un projecte que quedarà amagat sota terra i no es veurà, la construcció d’aquests col·lectors suposarà una millora mediambiental de vital importància per al nostre poble i és per això que sempre ha estat una prioritat de l‘equip de govern municipal”.

Darrera actualització: 10.08.2021 | 13:42