Més d’un miler de persones participen en la campanya especial de vacunació antigripal

Divendres, 6 de novembre de 2020 a les 00:00

El període de vacunació continua obert però ara cal demanar cita prèvia a través del portal web de l’Institut Català de Salut o trucant al CAP Dr. Joan Planas al 93 772 03 56


La campanya extraordinària  de vacunació contra la grip que del 22 al 30 d’octubre s’ha fet a les sales parroquials ha estat tot un èxit. Unes 1.169 persones han participat de la iniciativa, que es va posar en marxa per reduir la pressió assistencial al CAP Dr. Joan Planas tenint en compte que enguany, a causa de la COVID-19, està previst que es vacuni més gent.

El període de vacunació contra la grip continua obert durant tota la tardor i l’hivern, però ara, les persones interessades a vacunar-se han de demanar cita prèvia a través de la web de programació de visites de l’institut Català de la Salut o bé trucant al CAP Dr. Joan Planas al 93 772 03 56.

Vacunar-se contra la grip és especialment recomanable en l’actual context de la COVID-19.  Tant per preservar la pròpia salut com també per contribuir a no saturar els serveis sanitaris. Es tracta d’una mesura especialment adreçada a persones a partir dels 60 anys, persones de qualsevol edat amb problemes de salut crònics i condicions de risc, així com també les dones embarassades.

Consells de prevenció

A banda de la vacunació, les mesures de prevenció de la grip són les mateixes que les de la COVID-19: distància, mans, mascareta i quedar-se a casa si es tenen símptomes. També és important:

  • Tapar-se la boca amb el colze en tossir i esternudar, amb mocadors d’un sol ús.
  • Rentar-se sovint les mans, amb aigua i sabó o amb una solució hidroalcohòlica, sobretot després de tocar superfícies comunes, com ara baranes, manetes de portes, teclats i ratolins d'ordinador, telèfons, elements de subjecció en el transport públic i després d'esternudar i mocar-se.
  • Ventilar sovint els espais tancats obrint les finestres.
  • Evitar el contacte proper amb persones malaltes de la grip i no compartir menjar ni estris (coberts, gots, tovallons, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament.
Darrera actualització: 06.11.2020 | 12:20