Nova campanya cívica per sensibilitzar sobre els efectes dels orins dels gossos al carrer

Dimarts, 13 de setembre de 2022 a les 00:00

Amb el lema “Pipí de gos, no!” s’adverteix que els orins reiterats poden reduir a més de la meitat la vida útil d’un fanal, un arbre o una façana.


La Regidoria de Medi Ambient ha posat en marxa aquest mes de setembre una nova campanya sobre la importància de minimitzar l’impacte dels orins de les mascotes als carrers. Amb el lema Pipi de gos, no! la iniciativa alerta sobre els danys irreparables que provoquen els orins dels gossos en façanes i elements del mobiliari urbà i recorda que amb la col·laboració de tota la ciutadania es pot aconseguir una vila més neta i cívica.

La campanya es fa a través d'uns rètols que ja s'han començat a instal·lar a fanals i papereres d’alguns carrers del nucli urbà. A més, al Punt Verd es reparteixen cantoneres per col·locar a les façanes, que adverteixen a les persones responsables de gossos que aquells no són llocs per deixar orinar les seves mascotes. Aquesta informació es reforçarà a peu de carrer amb l’actuació d’una agent cívica que recordarà la responsabilitat dels propietaris amb els seus animals i també amb la societat, per tal de fomentar una tinença responsable.

Danys irreparables

Un dels missatges claus de la campanya és que els orins de les mascotes són altament corrosius i acaben malmeten el mobiliari, la vegetació i les edificacions. Per això, s’informa del cost de tots aquests elements i de com les miccions dels gossos redueixen considerablement la seva vida útil. Per exemple, s'explica com els orins reiterats poden acabar en cinc anys amb la vida d'un arbre, que hauria pogut durar un segle, o com redueix a més de la meitat la vida útil d’un fanal, que costa uns 1.100 euros.

Entre els consells que es dóna a les persones propietàries de mascotes per fomentar la seva responsabilitat i afavorir una bona convivència, es recomana establir una rutina de sortides i netejar amb aigua els llocs on la mascota hagi orinat. En aquest sentit, es recorda que si el gos està registrat al cens local es pot recollir al Punt Verd i de forma gratuïta una ampolla per a netejar els orins.

La campanya també fa incidència en el fet que està prohibit que les mascotes orinin en els parcs infantils, zones d’esbarjo i façanes i que és obligatori recollir els excrements dels gossos de la via pública. Uns incompliments que, segons l’ordenança municipal de tinença d’animals, es poden sancionar amb multes de fins a 300 euros.

Darrera actualització: 13.09.2022 | 14:00