Nova campanya per fomentar el civisme entre les persones propietàries de gossos

Dimecres, 14 d'octubre de 2020 a les 00:00

La iniciativa consisteix en repartir, gratuïtament, ampolles de plàstic plegables per netejar l’orina dels animals a la via pública i evitar les molèsties per les males olors i la insalubritat.


L'Ajuntament de Castellbisbal ha posat en marxa una nova campanya de civisme per sensibilitzar sobre la problemàtica dels orins de les mascotes a la via pública i promoure un canvi d’hàbits entre les persones propietàries de gossos. La iniciativa, que porta per títol Castellbisbal, més net i cívic, recorda que els orins dels animals al carrer degraden la imatge del poble i generen un cost innecessari en el manteniment del mobiliari urbà, alhora que insisteix en què amb el petit gest de remullar les miccions de les mascotes amb aigua barrejada amb vinagre blanc es contribueix a mantenir la vila neta i evitar molèsties al veïnat per les males olors i la insalubritat.

Com a part de la campanya, l’Ajuntament ha començat a distribuir aquests dies, gratuïtament, ampolles de plàstic plegables a totes les persones propietàries de gossos perquè s’acostumin a agafar-la quan surtin a passejar amb l’animal i la facin servir per netejar l’orina. 

En total, l’Ajuntament té previst repartir unes 1.500 ampolles reutilitzables, que ja es poden passar a recollir pel Punt Verd (Pl. de Lluís Companys, 2). Per obtenir-la, cal tenir el gos censat al registre municipal d’animals de companyia, un tràmit que cal fer obligatòriament si es tenen mascotes que es pot formalitzar, gratuïtament, a les dependències de la Policia Local.

El repartiment de les ampolles es complementa amb l’actuació, a peu de carrer, d’una agent cívica, que informarà a la ciutadania sobre el que estableix l’Ordenança municipal de tinença d’animals, que prohibeix que els gossos orinin o defequin als parcs infantils, zones d’esbarjo o façanes d’edificis. Segons aquesta ordenança, preferiblement, els animals han de realitzar les seves necessitats fisiològiques en els embornals de la xarxa del clavegueram, a la part inferior de la vorera, en els escocells dels arbres o en els llocs expressament habilitats (pipicans). No complir amb aquestes mesures suposa una infracció greu que està sancionada amb multes que van dels 150 als 300 euros.

Darrera actualització: 14.10.2020 | 14:33