Noves accions municipals per vetllar pel compliment de les mesures de seguretat davant de la Covid-19

Dijous, 23 de juliol de 2020 a les 12:45

Es controlaran les aglomeracions a les places i parcs públics, als carrers del nucli urbà i a les terrasses de bar. El parc de l’Ermita es tanca cada nit per evitar que hi hagi concentracions de persones.


L’Ajuntament ha emprès tot un seguit d’accions per vetllar pel compliment, a Castellbisbal, de les mesures de seguretat dictades per les autoritats sanitàries per evitar el contagi i la propagació de la Covid-19. En concret, l’equip de govern es mostra preocupat per les aglomeracions que es produeixen tant a l’espai públic com a les terrasses de bar i pel fet que moltes persones no utilitzen la mascareta o no la porten ben posada.

Per tal d’incidir en aquestes qüestions, l’Ajuntament proposa accions de sensibilització i és per això que totes les decisions es prenen en coordinació entre la Policia Local, Protecció Civil i els educadors juvenils de carrer.

Tanmateix, i davant la preocupació pels rebrots que s’estan produint en municipis molt propers al nostre, l’alcalde ha explicat que a banda de les actuacions informatives,

"el consistori està fermament decidit a imposar les sancions que siguin pertinents per garantir que es respectin les mesures dictades per les autoritats sanitàries”

i així ho va manifestar davant de tots els grups polítics en una reunió que es va celebrar dimarts passat. Per l’alcalde,

“com a Ajuntament, cal que fem tot el que estigui al nostre abast per evitar que hi hagi un increment de casos al municipi”.

Tancament del parc de l’ermita i control al nucli urbà
Una de les mesures més visibles que s’ha adoptat ha estat el tancament del parc de l’Ermita durant les nits després de constatar que, quasi a diari, s’hi fan trobades de persones que no respecten les mesures de seguretat com el manteniment de la distància física o l’ús de mascaretes. És per això que des del dia 22 de juliol, el parc de l’Ermita està tancat entre les 22.00 i les 7.00 hores. Per les característiques de l’espai, el tancament es fa mitjançant elements físics i cartells informatius i les persones que hi accedeixin quan no estigui permès han de saber que podran ser denunciades.

Les aglomeracions de persones també són freqüents al nucli urbà on molt sovint s’hi veuen grups de veïns i veïnes sense mascareta o amb la mascareta mal posada. En aquest sentit, és als carrers més cèntrics on es registren més incidències d’aquest tipus i on es farà major control i vigilància.

Terrasses de bar
Un altre dels espais que preocupen al consistori són les terrasses de bar on s’ha detectat un relaxament de les normes per part de la clientela. Malgrat que els establiments compleixin amb tots els requeriments, s’ha constatat que la ciutadania no respecta totes les mesures de seguretat i prevenció, especialment l’ús de mascareta quan no s’està menjant o bevent o el manteniment de la distància entre les taules.

Darrera actualització: 23.07.2020 | 12:08