Oberta la convocatòria de la cinquena edició de la beca de recerca sobre Castellbisbal

Dijous, 3 de setembre de 2020 a les 00:00

El termini per sol·licitar la beca, de 4.000 euros, finalitza el proper 8 de novembre


L’Ajuntament ha convocat la cinquena edició de la beca de recerca sobre Castellbisbal que permetrà finançar un projecte d’investigació inèdit sobre la vila i el terme municipal en els camps culturals, històric, artístic, social, econòmic, urbanístic, científic, etc., amb un abast cronològic des de l’antiguitat tardana fins a finals del segle XX.

La convocatòria, impulsada per l’Arxiu Municipal, pretén millorar el coneixement sobre Castellbisbal, incentivar-ne la divulgació i ampliar la historiografia local. Per això, segons s’especifica a les bases, la investigació ha d’estar basada totalment o parcial en la consulta de fons documentals relacionats amb el municipi.

Pot optar a la beca qualsevol persona que estigui duent a terme estudis superiors, o que ja els hagi acabat, i que de manera individual o col·lectiva, presenti un treball de recerca inèdit sobre Castellbisbal, d’una extensió mínima de 50 i màxima de 200 fulls, sense comptar les fotografies o altre material gràfic que pugui incorporar-se com a annex al projecte.

Les sol·licituds es poden presentar, amb la documentació requerida al text de la convocatòria , fins al proper 8 de novembre. Els projectes seran avaluats per un jurat, del qual formen part especialistes externs al consistori, com ara el professor d’Història econòmica de la Universitat de Girona, Antonio López Estudillo; i l’arxivera municipal de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i membre de la junta de l’Associació d’Arxivers de Catalunya, Mercè Aymerich.

La beca està dotada amb 4.000 euros, que es concediran a un únic projecte de recerca. A més l’Ajuntament publicarà el treball premiat com ja s’ha fet amb les dues primeres beques de recerca atorgades als historiadors Jordi Gibert i Alberto Reche, respectivament.

Darrera actualització: 16.11.2020 | 12:36