Primer pas per a la urbanització del carrer de la Lluna

Dimarts, 19 de juny de 2018

El Ple aprova, per unanimitat, modificar el planejament urbanístic del sector Balcó de l’Ermita que inclou des de l’Illa Esportiva fins a l’escola Benviure

El Ple municipal del mes de maig va fer el primer pas per fer realitat el projecte d’urbanització del carrer de la Lluna. En concret, s’hi va aprovar, per unanimitat, modificar el planejament urbanístic de la zona denominada Balcó de l’Ermita (que inclou els espais que hi ha des de l’Illa Esportiva fins a l’escola Benviure). Aquesta modificació ja es va promoure al 2012, però va quedar suspesa després que la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat demanés fer canvis en el text.

Durant aquest mandat, l’equip de govern ha reprès i prioritzat aquest projecte i al 2016 ja va demanar la col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per redactar una nova proposta que hi incorporés les consideracions de la Generalitat i reduís les càrregues econòmiques inicialment previstes.

A finals de l’any passat, el nou projecte va ser presentat als veïns i als grups polítics en unes reunions en què es van explicar les modificacions introduïdes i com aquestes han permès equilibrar els imports que hauran de pagar els propietaris de terrenys i habitatges de la zona.

Ple municipal
Durant el Ple en què es va aprovar aquesta modificació,

el regidor de Patrimoni Urbà, Salvador Segura, d’AC, va explicar que les obres del carrer de la Lluna permetran urbanitzar l’únic carrer del nucli urbà que encara no ho està i, a més, comportaran d’altres millores com “consolidar la façana oest del nucli i ordenar-hi l’edificació oferint la possibilitat de construir-hi nous edificis”.

A més, representarà una “important millora paisatgística” i facilitarà la mobilitat.

La modificació del POUM es va aprovar al maig, després que l’equip de govern ja l’hagués sotmès a votació en els plens de febrer i març i que, en aquelles ocasions, no comptés amb la majoria absoluta que era imprescindible.

El regidor del PSC, Alberto Matallanas, va anunciar el vot favorable del seu grup (malgrat encara tenir-ne alguns dubtes) per donar “prioritat a la necessitat del carrer de la Lluna de ser urbanitzat, ja”.

La portaveu d’ERC, Isabel Méndez, va destacar que “no hi ha hagut voluntat de retardar l’aprovació”, però que és una qüestió que ha requerit molt de temps per analitzar-la;

finalment, el portaveu del PDeCAT, Martí Ribas, va dir que malgrat que trobessin a faltar dades en l’informe jurídic, hi votarien a favor perquè “no serem nosaltres qui no deixem avançar el poble”.

En tancar el debat,

l’alcalde, Joan Playà, va agrair el vot favorable de tots els regidors perquè permet “desencallar la urbanització d’aquest sector que està pendent des de fa molts anys”.

D’ara endavant...
A hores d’ara, el projecte de modificació del POUM ja s’ha enviat a la Generalitat perquè sigui aprovat. A més, s’ha demanat a l’AMB que iniciï els projectes de reparcel·lació i d’urbanització que descriuran, amb detall, les obres que cal  fer i el seu pressupost. En aquest sentit, cal destacar que es compta amb la col·laboració de l’AMB (que fa  tots els projectes sense cost per a l’Ajuntament) i també amb la Diputació de Barcelona, que ha concedit una subvenció de 600.000 euros per a les obres d’urbanització.

Darrera actualització: 22.06.2018 | 10:33