Prop de 50 colles participaran en la Trobada Nacional dels Tres Tombs

Dilluns, 2 de maig de 2016 a les 11:41

La cita, que tancarà el calendari festiu de la celebració de Sant Antoni Abat, tindrà lloc a Castellbisbal aquest diumenge, 8 de maig.

Després de cinc mesos de celebracions de la festa de Sant Antoni Abat pels diferents pobles i ciutats de Catalunya, Castellbisbal es prepara per acollir, aquest diumenge, 8 de maig, la gran trobada nacional que tanca el calendari festiu dels Tres Tombs, que enguany arriba a la XIX edició.

Una cinquantena de colles es reuniran a Castellbisbal per celebrar aquesta festivitat, que organitzen conjuntament la Federació Catalana dels Tres Tombs i els Amics de Sant Antoni, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castellbisbal.

A diferència d’altres anys, en aquesta ocasió el recorregut dels Tres Tombs s’amplia i la comitiva només farà una volta, enlloc de les tres que es fan habitualment. Està previst que, cap a les 11.30 del matí, les colles surtin del polígon industrial Los Herreros per recórrer, amb centenars de carros i cavalls, els principals carrers del municipi. Cap a les 12.20 del migdia la comitiva començarà a desfilar per la plaça de l’Església, on es farà, com marca la tradició, la benedicció de les cavalleries i s’espera que, a les 13.30 hores, aproximadament, arribi a la rotonda de l’avinguda Molins de Rei amb el carrer de la Trepadella on tindrà lloc el final de la trobada, amb la llaçada a les banderes de les poblacions participants.

Activitats paral·leles
Coincidint amb la trobada, s’han organitzat un seguit d’activitats paral·leles. Aquestes començaran el dissabte, 7 de maig, a les 19.30 hores, quan s’estrenarà el mural commemoratiu del 25è aniversari de la colla d’Amics de Sant Antoni Abat de Castellbisbal que s’ha col·locat a la barana del carrer Pi i Margall. Seguidament, es representarà el ball de la Mulassa i es farà una passejada pels carrers de la vila fins al Centre Cultural Els Costals, on es farà la rebuda de les autoritats i el canvi de banderes.

A més, al llarg de tot el matí de diumenge, 8 de maig, es celebrarà, a la Plaça Lluís Companys, un mercat tradicional de pagès, amb presència d’artesans i paradetes d’establiments locals.

Per a l’ocasió, l’Ajuntament també ha editat un plànol que permetrà localitzar tots els comerços i serveis que estaran oberts diumenge i que ofereix informació de la trobada, com ara el recorregut de la comitiva, els llocs on es podrà aparcar gratuïtament o el menú especial dels Tres Tombs que algunes masies i restaurants del municipi han preparat especialment per la trobada.

Darrera actualització: 12.12.2019 | 18:47