Prop de mig miler d’infants i joves participen als casals d’estiu municipals

Dimecres, 1 de juliol de 2020 a les 00:00

La majoria de les activitats del Juliol Màgic i el Diversport es fan a l’aire lliure i en espais oberts, seguint totes les indicacions de prevenció de la Covid-19 que ha establert la Generalitat.


Aquesta setmana han començat els casals d’estiu municipals en què està previst que, fins al 31 de juliol, hi participin prop de mig miler d’infants i joves, de 3 a 16 anys. De moment, aquests dies uns 150 nois i noies s’han retrobat, per primera vegada des de fa mesos, per gaudir de les activitats del Juliol Màgic i del Diversport.

Enguany, però, els casals estan marcats per les mesures de prevenció de la Covid-19, que han obligat a establir un sistema d’entrades i sortides dels infants i joves de manera esglaonada i que han suposat l’organització de les activitats en “grups de convivència” formats per un màxim de 10 nois i noies, acompanyats d’un monitor o monitora de referència, que ha rebut una formació específica en prevenció i higiene i en educació emocional.

A més, la majoria de les activitats dels casals es fan a l’aire lliure i en espais oberts, i sempre seguint les indicacions de prevenció de la Covid-19 que ha establert la Generalitat de Catalunya. Pel que fa al Juliol Màgic, es potencien els jocs d’aigua i es farà una sortida setmanal per l’entorn. I al Diversport, s’ha fet una aposta per donar a conèixer els esports minoritaris i facilitar l’obtenció de rutines saludables entre el jovent.

Darrera actualització: 01.07.2020 | 10:17