Rebuig unànime dels municipis afectats pel projecte de construcció d’una línia de molt alta tensió entre Pierola i Rubí

Dijous, 11 de novembre de 2021 a les 00:00

Alcaldies i representants dels ajuntaments afectats, entre els quals hi és Castellbisbal, han acordat presentar al·legacions conjuntes i emprendre accions de rebuig a aquesta infraestructura


L’Ajuntament de Castellbisbal s’ha unit als d’Abrera, Esparreguera, Hostalets de Pierola, Olesa de Montserrat, Rubí i Ullastrell per crear un front comú i mostrar el seu rebuig unànime a la futura construcció d’una línia de molt alta tensió entre l’Anoia i el Vallès Occidental.

Alcaldies i representants d’aquests set municipis afectats es van trobar ahir, 10 de novembre, de manera telemàtica, i van acordar presentar al·legacions conjuntes i emprendre accions de rebuig al projecte d’aquesta infraestructura, presentat per l’empresa Forestàlia SL.

El projecte preveu la construcció d’una MAT de 400 KV, que ha de travessar la Catalunya Central fins arribar a Rubí. Actualment, el darrer tram entre Hostalets de Pierola i Rubí es troba en exposició pública per part del Ministeri de Política Territorial.

Castellbisbal contra les línies de Molt Alta Tensió

Com a mesura de rebuig a la construcció de noves línies de Molt Alta Tensió al territori, el Ple de l’Ajuntament de Castellbisbal va aprovar el passat 25 d’octubre una moció per manifestar la seva total oposició o reiterar el seu compromís amb la transició energètica i els objectius de l’Agenda 2030 de l’ONU, per un territori neutre en emissions el 2050.

La moció es va aprovar per unanimitat, amb el vot favorable de tots els grups municipals.

Darrera actualització: 11.11.2021 | 15:06