Castellbisbal commemora el Tricentenari

Dilluns, 9 de juny de 2014 a les 15:07

Divendres passat, Castellbisbal va commemorar el Tricentenari amb tot un seguit d'activitats lúdiques, culturals i institucionals.

Els actes van començar a dos quarts de cinc de la tarda, a l'exterior de les quatre escoles d'infantil i primària de Castellbisbal. La companyia Xarop de Canya es va encarregar d'animar a totes les famílies perquè els acompanyéssin a la Plaça de l'Església on es va celebrar l'espectacle 1714: La crida dels Jocs.

Va ser una activitat durant la qual es proposava reviure la guerra de 1714, des d'un punt de vista lúdic. És per això que es va fer una representació teatral que simulava la crida de les autoritats demanant a la població que s'allistés per formar part de l'exèrcit que havia de defensar Catalunya. 

La batalla, però, va ser del tot simbòlica: jocs d'aigua, estirar la corda o un peculiar llençament de bales de canó que van acabar amb una guerra, però de confeti.

Els jocs van donar pas a l'entrada, a la Plaça de l'Església, d'un destacament dels Miquelets que van desfilar, sota la bandera de Sant Jordi, pel carrer Major i fins arribar al monument 1714. Pels defensors de Catalunya. Va ser en aquest espai on es va fer un acte d'homenatge que va comptar amb la participació de l'Elenc Teatral i de la Coral La Unió i que va finalitzar amb una ofrena floral per part de l'Ajuntament de Castellbisbal.

Actes institucionals amb Miquel Calçada

Els actes de commemoració del Tricentenari més institucional es van celebrar, a partir de les vuit del vespre, a Els Costals i van comptar amb la participació del comissari del Tricentenari, Miquel Calçada. 

Les activitats organitzades es van dividir en dues parts. En una primera, es van fer els parlaments, a l'auditori i, en finalitzar aquests, es va inaugurar l'exposició que l'Àrea de Cultura ha dedicat als castellbisbalenc Adjutori Segarra, que fou cap de voluntaris a cavall, durant la guerra de 1714 i que, a més, va participar en la defensa de Barcelona, durant el setge.

 

Darrera actualització: 11.11.2019 | 18:02