S’activa el dispositiu d’estiu per evitar robatoris a la gent gran

Dimecres, 26 de juny de 2019 a les 00:00

Els Mossos d’Esquadra han presentat a Castellbisbal una campanya per garantir el cobrament segur de les pensions dobles


Els Mossos d’Esquadra han posat en marxa aquests dies, coincidint amb el cobrament de les pensions dobles per part de la gent gran, el Dispositiu Pensió Segura, que va començar el passat 17 de juny i s’estendrà fins al proper 5 de juliol.

Aquest dispositiu té com a principal objectiu prevenir robatoris al col·lectiu de la gent gran, que se solen incrementar quan aquests van a treure la paga doble d’estiu. Per això, tres agents dels Mossos d’Esquadra de la Regió Metropolitana Nord va oferir una xerrada el passat 20 de juny a l’Espai de la Plaça per donar consells a la ciutadania per garantir el cobrament d’aquestes pensions de forma segura.

Durant la xerrada, es van donar algunes recomanacions a l’hora de treure diners del banc o el caixer automàtic, com ara:

  • Procurar que no se us acosti ningú massa mentre els traieu.
  • Portar la bossa creuada al davant i amb una tanca segura.
  • Parar atenció tot procurant evitar les distraccions provocades per estranys.
  • Si heu de retirar una quantitat important, és recomanable que algú de confiança us hi acompanyi.

També, es van oferir uns consells específics dirigits a les persones grans, com ara:

  • Parar atenció que no us segueixin fins a casa.
  • No és recomanable que deixeu que cap persona desconeguda us acompanyi fins a casa.

A més, es va recomanar als assistents que desconfiïn si reben trucades a casa perquè han guanyat un viatge, si els fan una enquesta telefònica i els demanen dades personals, si els demanen alguna factura (perquè poden aprofitar-se de les dades personals que hi figuren) o si desconeguts amics de familiars o veïns els demanen diners per una emergència.

Finalment, es van donar recomanacions per evitar ser víctima d’un delicte, especialment els de modus operandi  “cogoters”, “taca”, “falsos operaris” i altres furts especialitzats, com ara el frau telefònic del matalàs.

Darrera actualització: 23.09.2019 | 17:29