S’incrementa a més de 290 mil euros la partida anual destinada a ajuts d’urgència social

Dimarts, 4 de maig de 2021 a les 00:00

El Ple municipal també acorda mantenir de manera indefinida la flexibilitat dels criteris d’accés als ajuts per donar especial suport a les famílies afectades per la crisi de la COVID-19


L’Ajuntament destinarà 180.000 euros més a la partida anual de subvencions d’urgència social, que estava prevista, per a aquest 2021, en 112.082,44 euros. Aquesta modificació pressupostària, aprovada al Ple municipal de la setmana passada, permetrà augmentar a més de 290.000 euros el pressupost per atendre les necessitats de les famílies de Castellbisbal i molt especialment les d’aquelles que estan patint els efectes de la crisi sanitària de la COVID-19.

Aquest increment de la partida de les subvencions d’urgència social se suma a l’acord del Ple municipal, que recentment també ha aprovat per unanimitat modificar de manera definitiva l’annex del Reglament de Serveis Socials que regula els ajuts i mantenir la flexibilitat dels criteris de concessió.

“Aquest acord ens permet continuar donant suport a les famílies que s’han vist afectades per la crisi ocasionada per la COVID-19 i no poden fer front a les seves necessitats bàsiques de manera autònoma”, destaca la regidora de Serveis a les Persones, Melani Solís.

A més de mantenir indefinidament la flexibilitat dels criteris de concessió dels ajuts d’emergència social, el Reglament de Serveis Socials també incorpora alguns petits canvis com són la revisió documental de les situacions de les persones que reben ajut de forma bimestral i l’establiment d’un màxim mensual per a l’ajut sobre el lloguer o l’hipoteca.

144.000 euros en ajuts d’urgència social, el 2020

Durant el 2020, l’Ajuntament va destinar un total de 144.000 euros a les subvencions d’urgència social, dels quals uns 50.000 euros van ser ajuts concedits gràcies a la flexibilitat dels criteris d’accés, dels quals s’han pogut beneficiar més d’una cinquantena de famílies del municipi.

“Des del començament de la pandèmia fins ara, ha augmentat al voltant d’un 15% el nombre de famílies ateses pels Serveis Socials municipals”,

alerta Solís, tot recordant que la majoria requereix suport alimentari i recursos per fer front al pagament de l’habitatge, la llum, el gas o l’aigua.

“Atendre aquestes situacions de vulnerabilitat, moltes de les quals han sorgit arran de la pandèmia, és prioritari per a l’Ajuntament i per això hem incrementat els recursos econòmics i mantenim, ara ja de manera indefinida, la flexibilitat dels criteris d’accés als ajuts socials”, conclou la regidora.

Darrera actualització: 04.05.2021 | 13:23