S’inicia el procés per contractar la recollida d’escombraries, la neteja viària i el manteniment dels jardins

Dijous, 7 de juliol de 2022 a les 09:00

El cost inicial dels tres serveis és de 14.761.000 euros durant els cinc primers anys i l’Ajuntament ha aprofitat que es fa el concurs per incorporar diverses millores als contractes vigents com millores mediambientals o major dotació de personal.

 

L’Ajuntament ja ha començat el procés de licitació per contractar tres dels serveis més importants que presta: el de recollida d’escombraries, el de neteja viària i el de conservació i manteniment de zones verdes i jardins municipals. Els tres contractes tenen una despesa inicial prevista de 14.761.000 euros per als propers cinc anys i preveuen millores en relació amb els contractes vigents actualment.

Recollida d’escombraries
El servei de recollida d’escombraries sortirà per un preu inicial d’1.214.000 €/any amb una vigència de 4 anys i entre les millores que inclou hi ha la renovació de la flota de vehicles perquè siguin més sostenibles i la modificació de les boques dels contenidors soterrats de vidre, brossa orgànica i paper per tal que no s’hi aboquin residus que no corresponen. També amb l’objectiu de millorar la quantitat i qualitat de la recollida selectiva, la licitació demana que es faci una recollida comercial individualitzada.

En canvi, hi ha diverses qüestions que estava previst incloure en els nous contractes i que finalment han quedat descartades com són la prova pilot per a la recollida selectiva porta a porta: una mesura que no ha tingut el consens de tots els grups polítics municipals i, de moment, s’ha optat per veure com funciona aquest sistema en d’altres poblacions. També s’ha descartat el tancament dels contenidors i la seva obertura exclusivament amb una targeta personalitzada perquè té un cost molt elevat i és complex fer un seguiment acurat de l’ús que en fa la ciutadania.

Neteja viària
El contracte per la neteja viària té un preu de sortida similar al de recollida d’escombraries: 1.240.000 €/any. En aquest cas també tindrà una vigència de 4 anys i la principal novetat que presenta el concurs és que s’amplien la quantitat de zones a netejar i algunes freqüències. A més, el contracte inclou la necessitat de fer alguns serveis especials per a esdeveniments concrets així com la renovació de la flota de vehicles i del material perquè siguin més sostenibles.

Manteniment i conservació de les zones verdes
Finalment, el concurs per al contracte de conservació i manteniment de zones verdes i jardins municipals es traurà per un total de 5 anys amb un preu de licitació de 989.000 €/any. En el procés de licitació es valorarà que hi hagi un increment del personal que treballi al municipi (de les nou persones actuals a dotze) i que es faci una renovació dels vehicles i dels materials perquè siguin més sostenibles. A més, s’ha incrementat el nombre de zones a conservar, ja que s’han incorporat alguns nous espais verds dels polígons industrials i dels nuclis residencials.

Darrera actualització: 06.07.2022 | 16:40