S’instal·len fanals fotovoltaics per il·luminar el camí paral·lel a la riera de Rubí, a l’alçada de Santa Rita

Dilluns, 21 de febrer de 2022 a les 12:40

Actualment, ja hi ha vuit zones del poble il·luminades amb fanals fotovoltaics que estan repartides entre el nucli urbà, les urbanitzacions, l’Estació de RENFE i la cruïlla de la carretera BV-1501 amb el carrer de l’Estació.


L’Ajuntament ha il·luminat amb fanals fotovoltaics el camí que transcorre paral·lel a la riera de Rubí  (just per sota del carrer de Santa Rita). En concret, s’han instal·lat 9 punts de llum en el tram comprès entre el carrer del Pantaleó i la carretera B-150: un espai freqüentat pel veïnat de Santa Rita així com per persones que hi fan passejades o esport i que, fins ara, no tenia cap tipus d’il·luminació, ja que la zona no està urbanitzada.

Els fanals que s’han instal·lat són de llums LED i s’alimenten amb energia solar. A més, tenen instal·lat un sensor que fa incrementar la intensitat lumínica quan es detecta moviment en una zona propera la qual cosa permet un major rendiment i durada de les bateries.

La il·luminació d’aquest tram de camí s’ha dut a terme arran d’una petició que el veïnat de Santa Rita va fer a al consistori i que ha estat atesa pel govern municipal. Les obres han anat a càrrec de l’empresa CITELUM i han tingut un cost de 15.212,68 euros que ha assumit, íntegrament, l’Ajuntament.

8 zones il·luminades amb fanals fotovoltaics
Amb la instal·lació d’aquests fanals al costat de la riera de Rubi, ja hi ha vuit zones del poble que estan il·luminades amb aquest tipus de punts de llum. En concret, n’hi ha tres, al nucli urbà; dues, a Santa Rita; i les tres restants a Costablanca, a l’Estació de RENFE i a la cruïlla de la carretera BV-1501 amb el carrer de l’Estació.

Darrera actualització: 21.02.2022 | 14:25