S’instal·len nous desfibril·ladors als nuclis residencials i a la zona exterior de l’Illa Esportiva

Dilluns, 8 de febrer de 2021 a les 00:00

Els nous aparells estan ubicats a Santa Rita, a Santa Teresita i a la zona dels pavellons de l’Illa Esportiva, de manera que ja són 23 els DEA instal·lats als carrers, centres educatius i espais públics del municipi


L’Ajuntament de Castellbisbal ha instal·lat i posat en funcionament tres nous desfibril·ladors al municipi per poder actuar immediatament en cas d’una aturada cardíaca. Els nous aparells estan ubicats al carrer de la Marinada de Santa Teresita (on hi ha les bústies de Correus), al carrer de l’Electrònica de Santa Rita (a l’entorn del restaurant Cal Pupinet) i a la zona dels pavellons de l’Illa Esportiva.

Amb aquesta nova dotació de desfibril·ladors externs automàtics (DEA) ja són 23 els aparells instal·lats als carrers, centres educatius i espais públics des que el 2017 ens vam declarar municipi cardioprotegit. Aquest compromís suposava assumir el repte de dotar Castellbisbal de desfibril·ladors d’accés lliure situats en llocs estratègics per a la població i establir un pla de formació en primers auxilis.

Nova campanya de formació

Aquest mes de febrer la Regidoria de Sanitat i Salut Pública posarà en marxa la campanya anual de formació en primers auxilis als centres educatius, adreçada a l’equip docent i la resta del personal, així com a l’alumnat des de cicle infantil fins a batxillerat i cicles formatius. Als tallers, a banda d’aprendre a actuar correctament davant una aturada cardiorespiratòria o altres accidents, s’ensenyarà a utilitzar els aparells DEA, tal com s’està realitzant des del curs 2017-2018. A més, i com a novetat, hi haurà una sessió específica dedicada a la COVID-19.

Igualment, al llarg de les properes setmanes s’han programat nous cursos de primers auxilis adreçats al personal de la Policia Local amb l’objectiu que tots els agents disposin de la formació necessària adaptada a la nova situació de pandèmia per poder fer ús dels desfibril·ladors en cas d’emergència i realitzar suport vital bàsic, així com actuar eficaçment davant d’una obstrucció de via aèria, entre d’altres.

Tots els tallers s’impartiran garantint les mesures de seguretat i tindran un format presencial o virtual en funció de la situació epidemiològica del moment.

Darrera actualització: 08.02.2021 | 12:22