S’obre la convocatòria de la sisena edició dels Pressupostos Participatius Joves

Dimarts, 23 de gener de 2024 a les 00:00

L’Ajuntament ha reservat un total de 10.000 euros del pressupost municipal que serviran per finançar les propostes presentades, votades i executades pel jovent de Castellbisbal. 


La Regidoria de Joventut, en col·laboració amb la Regidoria de Participació, posa en marxa aquesta setmana la sisena edició dels Pressupostos Participatius Joves. Com cada any, aquest procés participatiu s’adreça a tot el jovent de 14 a 29 anys que viu a Castellbisbal amb l’objectiu que decideixin a quines activitats o projectes es destina el pressupost municipal que s’ha reservat per a la iniciativa.

Enguany, el procés tornarà a comptar amb un pressupost total de 10.000 euros, dels quals 5.000 euros es destinaran a projectes individuals i 5.000 euros a propostes de projectes col·lectius.

La única condició és que el màxim per proposta és de 1.500 euros i que els projectes que es presentin estiguin relacionats amb el benestar (salut, esport, sexualitat, igualtat de gènere, consum i altres addiccions) o la cohesió social (cultura, temps de lleure i oci alternatiu).

“Amb els Pressupostos Participatius Joves convidem al jovent a decidir què volen trobar i quins serveis i activitats necessiten que el municipi els ofereixi”, assenyala la regidora de Joventut, Silvia Fernández. Per la seva banda, la regidora de Participació Ciutadana, Clàudia Cano, destaca la importància de la iniciativa que busca que “el jovent s’acostumi a participar i a implicar-se en la millora de Castellbisbal”.

Calendari de participació

El termini de recollida de propostes als Pressupostos Participatius Joves s’ha obert avui, 23 de gener, i hi ha temps fins al proper 4 de març per fer arribar les idees a través del portal web Participa 311. Per fer-ho, cal donar-se d’alta de la plataforma i emplenar el formulari de proposta. 

Un cop recollides i validades les propostes, s’iniciarà la fase de votacions, que tindrà lloc del 20 de març al 14 d’abril. Els projectes escollits s’hauran d’executar al llarg d’aquest any 2024 i serà el mateix jovent, amb el suport del personal de la Regidoria de Joventut, l’encarregat de desenvolupar els projectes i activitats seleccionades. 

Darrera actualització: 23.01.2024 | 13:01