S’obre una nova convocatòria dels Pressupostos Participatius Joves

Dilluns, 10 de febrer de 2020 a les 00:00

Enguany, la Regidoria de Joventut torna a destinar 10.000 euros a serveis i activitats proposades pel jovent del municipi que hauran de desenvolupar-se al llarg d’aquest any


Després de l’èxit de la convocatòria de l’any passat, la Regidoria de Joventut, en col·laboració amb la Regidoria de Participació, ha tornat a posar en marxa, per a aquest 2020, el programa de Pressupostos Participatius Joves. En aquesta edició, el jovent podrà fer propostes sobre activitats i serveis que donin resposta a una necessitat o demanda col·lectiva juvenil en les categories de benestar (salut, esport, sexualitat, consums i altres addiccions i igualtat de gènere) i cohesió social (cultura, temps de lleure i oci alternatiu). En total, s’han tornat a reservar 10.000 euros del pressupost municipal, que serviran per finançar els projectes escollits.

Tot el jovent de 14 a 29 anys, empadronat a Castellbisbal, pot fer propostes. Enguany, i com a novetat, s’han definit dues línies de projectes en funció de la procedència de les aportacions, que poden ser col·lectives (n’hi ha destinats 7.000 euros) o particulars (compten amb 3.000 euros). A més, els projectes presentats no poden excedir els 1.500 euros.

Procés en marxa

El passat 30 de gener una quinzena de joves van participar en l’acte públic de presentació dels Pressupostos Participatius Joves 2020, amb què es va obrir el termini de recollida de propostes. Hi ha temps fins al 24 de febrer per fer arribar les idees a través del portal web Decidim Castellbisbal. Per fer-ho, cal donar-se d’alta de la plataforma i emplenar el formulari de proposta.

Posteriorment, entre el 16 i el 30 de març, un cop les idees presentades hagin estat validades tècnicament i quantificades, el jovent podrà votar les propostes finalistes i escollir aquelles que es podran materialitzar al llarg d’aquest any.

Tal com destaca la regidora de Joventut, Melania Solís,

“amb els Pressupostos Participatius Joves es vol impulsar la responsabilitat col·lectiva i aconseguir que els i les joves del municipi puguin dir-hi la seva de manera activa, participant així en la gestió de les polítiques municipals de joventut”.

El 2019 prop d’una cinquantena de nois i noies de 14 a 29 anys van participar en l’elaboració dels primers Pressupostos Participatius Joves. En total, es van presentar 17 propostes, de les quals 12 van passar l’estudi de viabilitat tècnica i econòmica necessari perquè es poguessin executar.

Darrera actualització: 10.02.2020 | 13:48