Surt a concurs el servei de les línies L1 i L2 del bus urbà

Dimecres, 9 de novembre de 2022 a les 00:00

L’AMB comença a instal·lar al municipi un nou model de marquesines que ajuda a que les parades d’autobús siguin més segures, confortables i accessibles.


L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha tret a concurs el servei de les línies L1 (Bus de l’Estació) i L2 (Bus de les urbanitzacions). Aquesta licitació forma part del conveni de col·laboració signat amb l’Ajuntament a principis d’any, segons el qual l’AMB ajudarà a finançar el transport públic urbà, una despesa que fins ara assumia íntegrament el consistori.

En total, l’AMB ha previst destinar 4,2 milions d’euros a la licitació del servei de les línies L1 i L2 del bus urbà, que actualment està en fase de revisió de les ofertes presentades. El contracte, que tindrà una durada de cinc anys, permetrà implementar tot un seguit de millores, de manera progressiva a partir de l’any vinent, com ara l’increment de freqüències durant el mes d’agost o augmentar les expedicions a les urbanitzacions. També es preveu posar en marxa una prova pilot per incorporar un servei de transport públic a demanda i renovar la flota de vehicles per models més sostenibles.

Recentment han estat diverses les millores que s’han anat incorporant al servei de transport públic urbà: increment dels títols amb tarifació social, instal·lació de noves marquesines i properament les derivades de la nova licitació del servei. Amb les millores previstes en les línies L1 i L2 s’elevarà fins els 850.000 euros el dèficit d’aquest servei, que actualment és de prop de mig milió d’euros anuals. Gràcies al conveni de col·laboració per finançar el transport públic signat entre l’Ajuntament i l’AMB el passat mes de gener, també està previst que l’AMB assumeixi, a partir de la nova concessió, el 66 % d’aquest dèficit, que fins ara és finançat cada any íntegrament per l’Ajuntament.

Noves marquesines

L’AMB ha començat a instal·lar un nou model de marquesines a les parades d’autobús del municipi amb l’objectiu d’oferir un servei de més qualitat a les persones usuàries del transport públic. De moment, les parades del bus de l’estació de Rodalies de RENFE, la del Castell de Benviure i la de l’avinguda Molins de Rei, tocant a plaça Catalunya, ja compten amb les noves marquesines, que són més confortables, més sostenibles i més accessibles.

La intenció de l’AMB és, durant els propers anys, renovar progressivament totes les parades de bus que hi ha al municipi, substituint les marquesines per aquest nou model.

Darrera actualització: 09.11.2022 | 12:20