Tot a punt, per la Festa Major de Sant Vicenç

Divendres, 18 de gener de 2019 a les 10:00

Durant aquest cap de setmana i fins dimarts vinent, Castellbisbal celebrarà la Festa Major de Sant Vicenç.

Entre les activitats programades, hi ha algunes novetats com la celebració d’una tarda rumbera amb tallers familiars, berenar i concert del grup Derrumband Catanbisbal: un torneig del joc de taula Catan organitzat per Hobby Garrafot i que ja ha omplert totes les places disponibles.

El teatre i el cinema també seran presents durant aquests dies de festa. Les pel·lícules El fotógrafo de Mauthausen i El viatge de Chihiro i les obres de teatre Tinder Sorpresa i Veus que no veus ampliaran l’oferta d’una Festa Major que també oferirà Les princeses també es tiren pets i El cargol i l’herbeta de poniol, especialment per al públic infantil i familiar.

A banda, totes les activitats tradicionals i habituals de la Festa Major d’hivern pensades per arribar a un públic divers i, en bona part, organitzades per les entitats locals.

Gegants i bestiari festiu
Coincidint amb l'organització, aquest 2019, de la celebració a Castellbisbal de la XXXII Ciutat Gegantera, les activitats que tradicionalment organitza la Colla Gegantera han patit algunes modificacions.

D’aquesta manera, la Trobada de bestiari festiu i popular es farà el diumenge, 20, mentre que la tradicional Trobada de Gegants es posposa al dies 26 i 27 de gener. Durant dos dies, es faran nombroses activitats entre les quals destacarà la Trobada Internacional de Gegants Músics

Activitats solidàries
Durant els cinc dies de Festa Major, també hi haurà espai per a la solidaritat. L’Esplai Gatzara organitzarà activitats infantils durant la tarda de dissabte i inclourà un espai per donar a conèixer la síndrome d’Angelman i per recaptar fons per a la investigació d’aquesta malaltia.

I diumenge, dues activitats solidàries més. AC Potarrojos Competició farà Iniciació a l’autocròs per recaptar fons per a La Marató de TV3 i el Club Triatló Castellbisbal convoca tothom a participar en el repte 100 km per un somriure; enguany, a benefici de l’associació Coco, esperanza y vida que dona suport a les famílies afectades pel neuroblastoma i d’altres tumors infantils.

Sant Vicenç
El dimarts 22, dia de Sant Vicenç, se celebraran les activitats més tradicionals de la Festa Major d’hivern. Per primera vegada, la Botifarrada popular se celebrarà al Pati de l’Esbarjo per comptes de fer-ho a la plaça de Folch i Torres com s’havia fet fins ara. El motiu del canvi és que les activitats previstes per aquell dia se celebraran, majoritàriament, a la Plaça de l’Església i al seu entorn i, d’aquesta manera, es busca que tots actes se celebrin en una mateixa zona i que el públic pugui anar de l’un a l’altre amb més facilitat.

Entre les activitats previstes, hi ha els Tallers i activitats de Festa Major que permetran veure autòmats de gran format, conèixer el retaule que antigament hi havia a l’Església de Sant Vicenç o jugar a jocs populars i tradicionals. A més, sardanes o el Concurs de Truites de CADA.

Visita a Can Pedrerol
Entre les novetats que ofereix el programa, hi ha les visites guiades a la masia de Can Pedrerol previstes per al dia 19 que han estat de gran interès: les cinquanta places disponibles s’han omplert ben aviat i, de fet, dimarts passat ja es va començar a confeccionar una llista d’espera.

Botiga de la Festa Major d’hivern
Enguany també s’han elaborat productes relacionats amb la Festa Major. Concretament, una dessuadora il·lustrada amb la imatgeria popular del poble i una tassa commemorativa. Tot aquests productes, així com les entrades per als diferents espectacles, es poden adquirir a la Botiga de la Festa Major d’hivern que està instal·lada al Museu de la Pagesia.

Mireu el programa d'activitats complet aquí.

Darrera actualització: 18.01.2019 | 10:36