Tot a punt per licitar les obres dels col·lectors del sector nord-oest del municipi

Divendres, 11 de novembre de 2022 a les 00:00

Recentment ha finalitzat la fase d’expropiació dels terrenys on es construiran els col·lectors, que inclou Can Santeugini, Costablanca, Ca n’Oliveró i Colònia del Carme.


El projecte de construcció dels col·lectors del sector nord-oest del municipi ha fet un nou pas endavant. Un cop acabada la fase d’expropiació dels terrenys per on passarà la nova xarxa de sanejament i depuració d’aigües, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ho té tot a punt per iniciar els tràmits de licitació de les obres.

La construcció d’aquests col·lectors són unes obres molt desitjades que han patit diversos endarreriments. Els treballs haurien d’haver iniciat l’any 2020 però l’arribada de la COVID-19 va paralitzar la tramitació i el procés d’expropiació dels terrenys s’ha allargat més del previst. Superats aquests entrebancs, ara la previsió de l’AMB és iniciar les obres durant l’any vinent, fet que suposarà una important millora per a la població de Can Santeugini, Costablanca, Ca n’Oliveró i Colònia del Carme, donat que són les zones del municipi que actualment no estan connectades a un sistema de tractament d’aigües residuals. 

L’obra dels col·lectors del sector nord-oest consta de dues parts. D’una banda, l’AMB construirà un sistema general per a la recollida d’aigües residuals i la seva conducció fins a la planta de tractament (col·lectors en alta). D’altra, l’Ajuntament es farà càrrec de la construcció d’una xarxa de clavegueram que connecti els diferents nuclis residencials amb el sistema general de l’AMB (col·lectors en baixa).

En total, es calcula que els treballs tindran un cost de més de 9 milions d’euros dels quals el consistori està previst que n’aporti prop de 4.200.000 mentre que la Generalitat finançarà la resta. L’Ajuntament, però, ha aconseguit una subvenció extraordinària de l’AMB, que aportarà 835.000 euros per contribuir al finançament d’aquestes obres, reduint així la seva aportació inicial.

Darrera actualització: 11.11.2022 | 13:14