Tots els grups polítics rebutgen la moció de la CUP de tornar a debatre la ubicació del centre de la gent gran

Divendres, 8 d'octubre de 2021 a les 08:15

La moció es va tractar en el Ple de setembre que va incloure set mocions més de temes tan diversos com l’acollida de persones migrants de l’Agfanistan, qüestions de salut o la violència LGTBIfòbica.


Tots els grups polítics van rebutjar, en el ple de setembre, la moció de la CUP per tornar a debatre quina ha de ser la ubicació del futur centre de serveis per a la gent gran que es construirà en uns terrenys municipals situats a Can Costa i qualificats com a espai per a equipaments.

En les respectives intervencions, els diferents grups polítics van justificar el seu vot en contra al·legant que el procés per escollir l’emplaçament d’aquest equipament havia comptat amb la participació de tots els grups polítics (inclosa la CUP) i que la decisió es va adoptar conjuntament a partir dels informes elaborats pel personal tècnic de l’Ajuntament i una empresa especialitzada.

La CUP havia demanat incorporar aquesta moció al ple del mes de febrer passat, però tots els grups polítics van acordar que no s’hi afegiria perquè la tria de la ubicació s’havia pres amb acord de tothom. Davant d’aquest fet, la CUP va presentar el cas al síndic de greuges que va recomanar que la moció es debatés en el Ple i així es va fer al setembre. Tots els grups, excepte la CUP, van votar-hi en contra.

Altres mocions
En canvi, el Ple de setembre sí que va aprovar les altres set mocions que s’hi van presentar i tres van comptar amb suport unànime: la moció del PSC i Cs sobre l’impuls i millora dels sistemes de formació professional, la del PSC de condemna a la violència LGTBIfòbica i la de Cs per a la prevenció dels trastorns de conducta alimentària.

També es va aprovar una moció d’AC, JxCat i ERC per a l’acollida de migrants de l’Afganistan i de compromís amb la defensa dels drets humans i de la democràcia que va comptar amb el suport de tots els grups excepte Cs, que es va abstenir.

La moció de la CUP per a l’adhesió de l’Ajuntament a l’Associació de Municipis i Entitats per a l’Energia Pública va comptar amb els vots favorables d’AC, PSC, ERC i CUP, l’abstenció de JxCat i el vot en contra de Cs; i la moció de la CUP per garantir el dret a l’empadronament es va aprovar, però només amb els vots a favor d’ERC i la CUP i amb l’abstenció de la resta de grups. La darrera proposta va ser d’ERC per al retorn a l’IVA reduït del 10 % del sector de la perruqueria, barberia i estètica que va tenir el suport de tots els grups excepte del PSC que es va abstenir.

Darrera actualització: 25.05.2022 | 18:42