Una seixantena de colles participaran en la celebració dels actes de Ciutat Gegantera que comencen avui

Divendres, 7 de juny de 2019 a les 00:00

La proclamació de Castellbisbal com a Ciutat Gegantera serà diumenge i comptarà amb la presència de la consellera de Cultura de la Generalitat.


Una seixantena de colles geganteres d’arreu de Catalunya seran a Castellbisbal aquest cap de setmana per participar en els actes de proclamació del municipi com a XXXII Ciutat Gegantera de Catalunya 2019. Les activitats, que han estat organitzades per la Colla Gegantera del poble, començaran aquesta tarda.

La proclamació de Ciutat Gegantera es farà diumenge en uns actes que començaran de bon matí i que comptaran amb la presència de la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Mariàngela Vilallonga. Entre les activitats previstes hi haurà una passejada de totes les colles i un espectacle participatiu per aconseguir que els gegants de Catalunya, en Treball i na Cultura, es quedin a Castellbisbal durant tot el proper any: i és que el municipi que és Ciutat Gegantera té l’honor de disposar d’aquesta parella de figures i poder-les fer ballar en les sortides.

La colla gegantera de Sant Climent de Llobregat, municipi que actualment posseeix el títol de Ciutat Gegantera, acompanyarà els gegants castellbisbalencs durant tot el cap de setmana, fins al punt que es farà un Seguici extraordinari amb la imatgeria popular d’ambdós pobles.

Programa d’activitats
Els actes de Ciutat Gegantera començaran amb un pregó institucional que donarà pas al concert de les Músiques de Castellbisbal i, a la nit, a una activitat nova protagonitzada per la Mulassa: CercaCastanya. Durant el cap de setmana, també es podrà veure l’espectacle Manel  i Vicenta, vivències d’uns fets reals i s’inaugurarà un monument commemoratiu de la diada.

La celebració de Ciutat Gegantera 2019 compta amb la col·laboració i el suport econòmic de diferents administracions i patrocinadors privats. L’Ajuntament, que ha col·laborat en el projecte des del primer moment, hi aporta 40.000 euros i, a més, facilita l’organització d’aquest esdeveniment posant a la disposició de l’organització recursos humans i materials per garantir el bon desenvolupament dels actes. Entre aquests, personal de la Brigada, del Departament de Cultura i efectius policials, a més de serveis sanitaris i de neteja, i la cessió d’espais i d’infraestructures municipals.

Per a més informació, consulteu:

Darrera actualització: 07.06.2019 | 10:27