Visita a Vilanova i la Geltrú

Dimecres, 4 d'octubre de 2023 a les 08.15 h

Es faran dues sortides: el dimecres 4 i el divendres 6 d'octubre

Us proposem una sortida a Vilanova i la Geltrú. Sortirem puntuals i, en arribar, tindrem una estona per esmorzar (no inclòs). 

Visitarem el Museu del Ferrocarril i farem una visita guiada pel municipi.

La ruta de la Vilanova indiana: Els "indianos" o "americanos" foren les persones que després del Tractat de Lliure Comerç de l'any 1778 decidiren anar a les Amèriques a fer fortuna i que, en molts casos, retornaren a les ciutats d'origen. El cas de Vilanova i la Geltrú va ser especialment rellevant dins de Catalunya per tenir un dels índexs més alts d'emigrants a les Amèriques. Vilanova, amb la seva vinculació amb Cuba, fou coneguda com l'Havana Xica, encara visible avui en dia a través dels seus carrers i construccions. En aquesta ruta pujarem fins a la plaça de la Vila, centre neuràlgic de la Vilanova del segle XIX.

L'arribada a Castellbisbal serà cap a les 14.00 hores i dinarem en un restaurant local.

NOTA: cal portar calçat còmode

Sortida a les 8.15 hores, des de l'avinguda Gaudí.

Inscripcions:

  • 28 i 29 de setembre, de 9.00 a 13.00 h i de 16.00 a 19.00 h
  • Cal portar el carnet de Serveis Socials per a la Gent Gran. Els acompanyants* que no tinguin el carnet de Gent Gran de Castellbisbal hauran d'abonar 45 € en el moment de la inscripció.
  • En cas que algú pateixi alguna al·lèrgia o intolerància alimentària, ho hauria d'informar en el moment de la inscripció. No es realitzarà cap canvi de menú el dia de la sortida.

*S'entén com a acompanyant, el cònjuge de la persona amb carnet de Gent Gran de Castellbisbal o un familiar d'assistència per necessitat de salut o dependència.

Darrera actualització: 20.09.2023 | 16:59