Millores a la carretera C-243c

Dilluns, 25 de novembre de 2019 a les 00.00 h

La gestió i el manteniment de la carretera C-243c (que uneix Martorell i Terrassa) és competència de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament no hi pot actuar directament.

Tanmateix el fet que travessi diversos nuclis residencials de Castellbisbal (Can Santeugini, Costablanca, Can Nicolau de Dalt i Ca n'Oliveró) fa que l'Ajuntament tingui un paper actiu per exigir que s'hi facin totes aquelles accions que puguin millorar la seguretat de la carretera així com dels veïns que viuen en aquestes zones. 

Malauradament, segons la Generalitat, moltes de les peticions municipals no es poden aplicar perquè són incompatibles amb la categoria que té assignada la carretera. 

L'Ajuntament continua insistint i pressionant el Govern català perquè prengui les mesures de seguretat que considerem necessàries i adients.

Cronologia d'accions realitzades

Novembre 2019

La Generalitat instal·la quatre càmeres a la C-243c per establir la quantitat exacta de vehicles que circulen per aquesta via. Més informació [...]

Novembre de 2019

El 27 de novembre, la Plataforma Dignifica la C-243c manté una reunió amb representants de la Generalitat on s'informa de les darreres accions realitzades en aquest via i es comunica l'inic d'un procés per redactar un ampli projecte d'obres per a aquesta carretera. Més informació [...]

Octubre de 2019

El 23 d'octubre, l'alcalde, Joan Playà, participa en la reunió de seguiment de la Plataforma per la millora de la seguretat a la ctra C243c amb el director general del Departament d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat i representants d'altres municipis afectats.

La Generalitat explica que s'estan durant a terme diverses accions en aquesta via i que s'han projectat en dues fases. La primera ja està en marxa i la segona es preseu iniciar-la durant el primer semestre de 2020.

Desembre 2018. Moció en el Ple ordinari

En el Ple municipal del 3 de desembre de 2018, s'aprova, per unanimitat, una moció presentada pel grup municipal d'AC per a la millora de la seguretat dels ciutadans de la carretera C-243c, en el seu pas pels nuclis residencials de Can Santeugini, Costablanca i Can Nicolau amb l'adhesió del grup municipal del PSC.

Novembre 2018. Reunió amb els Mossos d'Esquadra i els veïns

El dia 6 de novembre de 2018, es va celebrar una reunió amb els veïns de Can Santeugini i Costablanca en la qual representants dels Mossos d'Esquadra van explicar tot els aspectes referents a la carretera C-243c. En aquesta trobada, en què també hi eren presents l'alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, el regidor de Seguretat Ciutadana, Joaquim Sardà, i el cap de la Policia Local, José Luis Jiménez, els Mossos van deixar molt clar que l'Ajuntament no pot dur a terme cap actuació sobre la carretera.

2017-2018

Es mantenen diverses reunions amb el Servei Català del Trànsit per tractar les problemàtiques generades a la carretera C-243c i també s'han fet visites sobre el terreny. S'han elaborat estudis de la mobilitat en aquest tram que han fet arribar a la Direcció General de Carreteres de la Generalitat.

Llegiu la notícia

Tot i que s'adopten algunes mesures com la instal·lació de senyals per advertir els conductors de la presència de vianants, la millora de la mitjanera amb la col·locació de pilones o el pintat de raquetes a les interseccions, el consistori considera que són accions insuficients per resoldre la problemàtica en aquesta via.

28 de juliol de 2017

L'alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, el regidor de Patrimoni Urbà, Salvador Segura, i els alcaldes de Terrassa, Rubí i Ullastrell es reuneixen el director general d'Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat, Javier Flores.

Castellbisbal reitera les demandes ja fetes anteriorment (en reunions i per esrit) i que, prioritàriament, són:

  • construcció de passos de vianants a l'alçada de Can Santeugini i Costablanca,
  • adequació de la senyalització i
  • instal·lació de semàfors amb polsador per garantir la seguretat a l'hora de creuar aquesta carretera

Llegiu la notícia

Integració a la plataforma Dignifica la C-243c

Castellbisbal s'integra a la plataforma Dignifica la C-243c: un grup de treball integrat per administracions i associacions veïnals i empresarials dels municipis per on passa aquesta carretera: Castellbisbal, Terrassa, Ullastrell i Rubí. De Castellbisbal, hi participen el consistori i les associacions de veïns de Can Santeugini i Costablanca.

Març 2017

El 3 de març de 2017, el cap del Servei Territorial de Carreteres comunica a l'Ajuntament que les mesures demanades al 2016, no s'implantaran per considerar que no són adequades a les característiques de la via.

Finals de 2016

L'alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, i el regidor de Patrimoni Urbà, Salvador Segura, es reuneixen amb responsables del servei de carreteres per demanar que s'implantin mesures per reduir la velocitat dels vehicles així com passos de vianants. 

Llegiu la notícia

20 de maig de 2016

L'Ajuntament fa arribar, als Serveis Territorials de Carreteres de la Generalitat de Catalunya, un escrit sol·licitant tota una sèrie de propostes per millorar la seguretat dels ciutadans afectats per aquesta carretera.

Entre d'altres, s'hi demana:

  • elaborar un estudi de tots els encreuaments per a vianants dels sectors residencials, tant per millorar l'accessibiltat a les parades del transport urbà com a la resta de serveis
  • Possibilitat d'instal·lar un semàfor amb polsador
  • Instal·lar fins a 4 passos de vianants (dos, a Can Santeugini i dos més, a Costablanca).

 

Darrera actualització: 08.02.2024 | 17:33