La Diputació de Barcelona arranjarà la cruïlla de la carretera BV1501 i el carrer de l'Estació

Dimarts, 26 de juliol de 2016 a les 13:32

Les obres han estat considerades d’alta prioritat; tindran un cost de 145.000 euros i seran finançades, íntegrament, per la Diputació.

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Castellbisbal un estudi tècnic per millorar la seguretat en la intersecció entre la carretera de l’Estació (BV-1501) i el carrer de l’Estació. La Diputació proposa construir un tercer carril central d’espera que permetrà que els vehicles procedents de la rotonda del cementiri que vulguin accedir al nucli urbà puguin fer els girs a l’esquerra amb major seguretat.

Per fer aquest tercer carril s’ampliarà el marge dret de la carretera, en sentit Sant Andreu de la Barca. Segons el projecte, seran unes obres que no requeriran gaires moviments de terres i que quedaran ben integrades en el conjunt.

El diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació va lliurar aquest projecte a l’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, i al regidor de Patrimoni Urbà, Salvador Segura, el passat dia 14 de juliol amb la petició que el consistori hi donés la seva conformitat. L’Ajuntament veu correcta la proposta i ja ha comunicat que hi està d’acord. A més, el consistori ha demanat que l’obra es realitzi amb la màxima urgència.

Finançament
En aquest sentit, el regidor de Patrimoni Urbà ha destacat que “gràcies a les gestions realitzades durant el darrer any, hem aconseguit que la Diputació defineixi aquesta actuació com d’alta prioritat i això significa que assumirà el cost total de les obres que serà de 145.300 euros”.

Es tracta d’un canvi substancial en la postura de la Diputació, ja que en el darrer estudi elaborat, lliurat al mes de maig de 2015, l’ens provincial considerava que aquestes obres eren de prioritat baixa i això implicava que l’Ajuntament havia d’assumir més del 50% del cost de les obres; amb les gestions efectuades ara, el 100% de l’import de les obres les assumeix la Diputació

L’estudi realitzat per la Diputació és fruit d’una petició feta per l’Ajuntament tenint en consideració aspectes com l’exigència de major seguretat dels usuaris per la proximitat de l’escola Benviure, l’excés de velocitat registrat, i l’alta intensitat de trànsit (8.745 vehicles passen, cada dia, per aquest punt).

Mobilitat i accessibilitat
D’altra banda, aquest mes de juliol, la Diputació també ha lliurat a l’Ajuntament de Castellbisbal el Pla de Mobilitat i el Pla d’Accessibilitat del municipi. El primer inclou mesures per aconseguir un desplaçament més sostenible (a peu, bicicleta i transport públic), i per ordenar la circulació del transport privat, de manera que sigui més segura i eficient. El segon, inclou un pla d’eliminació de barreres en els àmbits de la via pública i altres espais públics i els transports.

Darrera actualització: 12.12.2019 | 18:39