La Generalitat desactiva l’alerta del pla del Procicat per malalties emergents

Dijous, 19 de maig de 2022 a les 00:00

Després de dos anys, la situació queda en prealerta tot i que es que seguirà fent vigilància i seguiment de l’evolució de la COVID-19.


La Generalitat de Catalunya ha desactivat l'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per malalties emergents i ha posat en marxa la prealerta d’un nou Pla Especial d’Emergències per Pandèmies, per seguir fent vigilància i seguiment de l'evolució de la COVID-19. El canvi respon a l'evidència que ja no s'estan aplicant mesures d'emergència per la pandèmia, amb l'excepció d'algunes de preventives de caràcter general com, per exemple, l'ús obligatori de mascaretes al transport públic, les residències i en l’àmbit sanitari.

Que el pla es mantingui en prealerta significa que se seguirà fent seguiment de l'evolució de la pandèmia i es mantindrà l'estructura general de coordinació, que durant mesos s'articulava al voltant del Procicat. A partir d’ara, els Departaments de Salut Pública i Protecció Civil seran els encarregats de seguir avaluant el risc per avançar-se a possibles impactes futurs de la pandèmia si la situació empitjora.

El coronavirus a Castellbisbal

L’Ajuntament de Castellbisbal manté actiu des de l’inici de la pandèmia l’espai web www.castellbisbal.cat/coronavirus on es facilita tota la informació relativa a l’evolució de la COVID-19 al municipi.  

Entre d’altres informacions, en aquest espai es pot trobar un informe setmanal amb les dades oficials més rellevants relatives a Castellbisbal, com ara els casos confirmats els darrers set dies o el total de positius que portem acumulats des de l’inici de la pandèmia, que segons el mapa de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) a data d’avui és de 4.625 casos.

Darrera actualització: 19.05.2022 | 12:58