Coronavirus

Dissabte, 21 de març de 2020 a les 18:15

INFORMACIÓ ACTUALITZADA PERIÒDICAMENT

Preguntes i respostes sobre les restriccions d'activitats per la COVID-19. Font:Generalitat de Catalunya, Departament d'Interior. INFORMACIÓ PERMANENTMENT ACTUALITZADA.
Certificat autoresponsable de desplaçaments. Font:Generalitat de Catalunya

Mesures preventives a Castellbisbal

  • Posposar totes les activitats municipals, a partir del 13 de març. L’Ajuntament demana a les entitats i col·lectius que organitzen activitats que també apliquin aquesta mesura preventiva.
  • Tancar tots els equipaments municipals a partir del 13 de març a les 15.00 hores i fins que es normalitzi la situació.
  • Es decreten serveis mínims a l'Ajuntament i Can Margarit, a partir del 13 de març a les 15.00 hores i fins que es normalitzi la situació, per garantir l'atenció a la ciutadania. Es prioritza l'atenció telefònica i telemàtica.
  • Circulació de persones i vehicles, només quan sigui imprescindible. La mobilitat al carrer es limita estrictament als supòsits previstos al Reial Decret que declara l’estat d’alarma i hauran de fer-se individualment, excepte que s’acompanyi a menors, persones amb discapacitat o amb causa justificada.
  • Es garanteix el subministrament de productes de primera necessitat. Les autoritats competents estan adoptant mesures per assegurar el subministrament d’energia elèctrica, gas i aigua potable, així com dels productes d’alimentació i d’altres de primera necessitat. Per tant, des de l’Ajuntament es recomana a la població comprar amb seny, civisme i responsabilitat, per no acaparar determinats productes i contribuir a crear inquietud al conjunt de la comunitat, de forma innecessària.
  • Seguiment dels col·lectius vulnerables. Des de l’Ajuntament s’està fent seguiment constant dels serveis que es presten als col·lectius més vulnerables del municipi, pensant en què necessiten i en com se les pot ajudar. En aquest sentit, s’ha establert una línia d’atenció i de seguiment de les persones grans que viuen soles o persones aïllades sense xarxa familiar, per comprovar el seu estat i atendre les seves necessitats. En cas de conèixer alguna persona que pugui estar en aquesta situació, podeu comunicar-ho a l’Ajuntament trucant al 93 772 02 25.
  • Recollida de residus. L’Ajuntament, sempre que les circumstàncies ho permetin, garanteix la recollida d’escombraries però demana la col·laboració i responsabilitat ciutadana per no col·lapsar els contenidors amb voluminosos i altres deixalles que podrien esperar a que la situació torni a la normalitat.
  • Transport públic. D’acord amb les instruccions del Govern de l’Estat, el servei de transport municipal s’ha de reduir i per això caldrà consultar les afectacions al web municipal i a les xarxes socials de l’Ajuntament amb el compromís, per part de l’Ajuntament, que es farà tot el possible per donar resposta a la demanda, tot i que sigui amb serveis mínims

Consulteu el Decret d'Alcaldia i el BAN MUNICIPAL on es recullen aquestes mesures preventives.

Seguiu les recomanacions oficials i no difongueu informacions no contrastades

L'Ajuntament vol transmetre un missatge de tranquil·litat al conjunt de la ciutadania, amb el compromís de seguir aportant informació actualitzada i transparent. Així mateix, fa una crida a consultar informació oficial i no deixar-se endur ni reproduir rumors o notícies falses o tendencioses.

Informació útil per a la ciutadania

Documentació per als establiments i serveis

Darrera actualització: 30.03.2020 | 10:35