L’Ajuntament aprova congelar tots els impostos i taxes per al 2018

Divendres, 3 de novembre de 2017 a les 10:00

Les ordenances fiscals de l’any que ve es van aprovar durant el Ple ordinari del mes d’octubre que es va celebrar dilluns al vespre.

L’Ajuntament ha acordat congelar tots els impostos i taxes per l’any vinent, tant per a la ciutadania com per a les empreses. D’aquesta manera, els imports de totes les ordenances fiscals seran els mateixos que els d’aquest any 2017. Així es va aprovar en el Ple municipal del mes d’octubre celebrat dilluns al vespre.

Durant la sessió plenària, l’alcalde, Joan Playà, va explicar que la congelació dels impostos i taxes és possible gràcies a “la situació econòmica de l’Ajuntament que genera superàvit any rere any” i va defensar que, davant d’aquesta realitat, el seu grup polític és partidari de no incrementar la pressió fiscal.

De la seva banda, el portaveu del PSC, David Vidal, va agrair a l’equip de govern la voluntat de negociar les ordenances i va destacar que s’hagués acceptat la seva proposta de suprimir la taxa de contraguals. Vidal va fer palès que “amb diàleg hem pogut arribar a una entesa i per això donarem el nostre recolzament [a les ordenances]”.

Aquest serà el tercer any que no s’incrementen els impostos municipals per al conjunt de la ciutadania. Pel que fa als impostos més importants, l’any 2016 es va rebaixar l’IBI a tot el municipi i aquest impost no s’ha incrementat l’any 2017 ni tampoc ho farà l’any 2018. Pel que fa a l’IAE, que l’any passat es va incrementar per algunes activitats industrials, també s’ha decidit congelar-lo pel 2018.

Votacions
L’aprovació de les ordenances fiscals del 2018 va comptar amb els vots a favor d’Alternativa per Castellbisbal i el Partit dels Socialistes de Catalunya, mentre que Esquerra Republicana de Catalunya, el Partit Demòcrata Europeu Català i Ciutadans s’hi van abstenir.

Darrera actualització: 17.05.2018 | 17:25