Primera sessió participativa del Pla Local de Salut

Dijous, 14 de novembre de 2019 a les 00:00

La trobada, oberta a tothom, es celebrarà el proper 20 de novembre, a les 18.30 hores, a la sala de plens de l’Ajuntament. Durant la sessió s’exposaran els objectius del Pla Local de Salut per posar-los a debat i proposar accions concretes.


Dimecres de la setmana vinent, 20 de novembre, tindrà lloc la primera sessió participativa del Pla Local de Salut. La trobada està convocada a les 18.30 hores, a la sala de plens de l’Ajuntament i és oberta a tothom que hi vulgui participar, motiu pel qual s’ofereix servei d’acollida gratuït per a les famílies que vinguin amb infants.

L’objectiu de la reunió és recollir les propostes, idees i recomanacions de la ciutadania per fer de Castellbisbal un municipi més saludable. Per això, durant la sessió s’exposaran, debatran i formularan accions concretes relacionades amb els objectius del Pla Local de Salut, definits en vuit grans temes: activitat física i esport; hàbits alimentaris; benestar emocional, salut mental i suport social; relacions sexuals, afectives i reproductives; ús de substàncies i pantalles; prevenció i atenció a malalties específiques i accés als recursos de salut; i entorn saludable i sostenible.

“L’objectiu del Pla Local de Salut és dotar el nostre municipi d’entorns més segurs i saludables”, recorda l’alcalde, Joan Playà.

En aquest sentit, la regidora de Sanitat i Salut Pública, Gemma Margarit, destaca que

“aquest pla és un dels objectius prioritaris de l’Ajuntament i permetrà planificar les actuacions que es duran a terme a Castellbisbal en matèria de salut durant els propers anys. Per establir aquestes prioritats”, remarca, “la opinió de la ciutadania és essencial i per això animem a tothom a participar en la trobada de la setmana vinent”.

Mesos de treball

L’elaboració del Pla Local de Salut es va iniciar fa un any, a l’octubre del 2018, amb una primera fase de diagnosi de la salut del municipi. Més de 500 persones, entre ciutadania, entitats, professionals de la salut i personal tècnic de l’Ajuntament han aportat informació en grups de discussió, entrevistes o enquestes que han permès disposar d’una anàlisi que identifica les problemàtiques i necessitats de Castellbisbal en matèria de salut.

Ara, amb la convocatòria de la primera sessió participativa de dimecres vinent, es posa en marxa la segona fase d’elaboració del Pla Local de Salut que té com a objectiu definir i planificar les actuacions que s’han de dur a terme per donar resposta a les necessitats detectades.

 

Darrera actualització: 14.11.2019 | 12:36

Imatges