L’Ajuntament continua les gestions per impulsar la construcció d’un aparcament a l’estació de RENFE

Dimecres, 9 d'octubre de 2019 a les 10:00

A hores d’ara, l’Àrea Metropolitana de Barcelona estudia la viabilitat de construir un  pàrquing de dissuasió en diversos terrenys propers a l’estació de Castellbisbal.

L’Ajuntament continua les gestions per tal que les administracions supramunicipals impulsin la construcció d’un aparcament de dissuasió en terrenys propers a l’estació de RENFE de Castellbisbal. En concret, el passat 12 de setembre, l’alcalde, Joan Playà, va mantenir una reunió amb el director de l’Àrea de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Joan Maria Bigas.

En la trobada, Bigas va explicar els resultats dels estudis previs que l’AMB ja ha fet amb relació a l’habilitació d’aquest pàrquing i va comunicar que, a hores d’ara, estan valorant la viabilitat dels diferents solars que hi ha disponibles partint del fet que molts d’ells estan declarats com a zones inundables. Aquesta qualificació dificulta el procés, ja que comporta que qualsevol actuació que es projecti en aquests terrenys haurà de comptar amb el vistiplau de l’Agència Catalana de l’Aigua per poder-se materialitzar.

Tot i que la construcció d’aparcaments de dissuasió és una competència supramunicipal i no correspon als ajuntaments, l’alcalde continuarà impulsant trobades amb l’AMB i Adif perquè es pugui materialitzar aquest projecte.

Connexió en bus
La tasca de l’Ajuntament per impulsar la construcció d’una zona d’estacionament és complementària a la ferma voluntat de l’equip de govern de continuar potenciant la connexió en bus com a forma més eficient i sostenible perquè els veïns del municipi accedeixin a l’Estació.

L’aposta municipal per la connexió amb RENFE en transport públic va començar el 1999 i, a hores d’ara, ofereix 67 expedicions diàries (de dilluns a divendres) entre les 5.47 i les 23.55 hores, cosa que significa que, cada hora, se’n fan entre quatre i cinc (amb una freqüència de pas màxima de vint minuts fins a les 22.00 h). A més, hi ha una expedició de retorn al nucli urbà a les 0.33 hores, que coincideix amb l’arribada del darrer tren a l’estació. L’Ajuntament està en un procés continu de millora d’aquest servei per ajustar-lo al màxim a les necessitats de les persones usuàries.

Darrera actualització: 04.10.2019 | 15:28