L’Escolta Jove fa prop d’un centenar de sessions durant els seus primers mesos de funcionament

Dimarts, 19 de març de 2024

El servei, que és gratuït i confidencial, ofereix suport emocional i orientació personalitzada al jovent de 12 a 29 anys que viu i/o estudia a Castellbisbal.


Des de que l’Ajuntament va posar en marxa el servei d’assessoria emocional per a joves el passat mes de setembre s’han fet 70 sessions personalitzades i 25 grupals. Segons la regidora de Joventut, Sílvia Fernández, “aquesta xifra evidencia que el servei està tenint una molt acollida entre el jovent del municipi”.

El servei d’assessorament i acompanyament emocional, conegut com a Escolta Jove, és gratuït i s’adreça al jovent de 12 a 29 anys que viu i/o estudia a Castellbisbal. El recurs, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, ofereix un espai segur i confidencial per tal que els i les joves explorin les seves emocions, ressolin els seus dubtes i rebin orientació personalitzada, ja sigui de manera individual o grupal. 

Amb l’atenció individualitzada es detecten i gestionen, en fases incipients, casos de vulnerabilitat, trastorns o conflictes latents, alhora que es fomenta el benestar emocional i es preveuen possibles dificultats, capacitant al jovent per afrontar els reptes vivencials amb confiança i resiliència. 

Pel que fa a les sessions grupals, es programen en relació a les necessitats, l’edat i les demandes del jovent atès al servei i estan pensades per reforçar les seves habilitats personals i socials, fomentant un ambient de suport mutu i de creixement col·lectiu. 

L’Escolta Jove obre els dimarts, dimecres i dijous. Els matins de dimarts i dijous es fa atenció a l’Institut Castellbisbal i a l’Institut Escola Les Vinyes i les tardes de dimarts, dimecres i dijous el servei s’ofereix al Racó Jove. Per a ser atès, cal demanar cita prèvia enviant un correu electrònic a escoltajovecastellbisbal@gmail.com.

Darrera actualització: 19.03.2024 | 10:38