L’Illa Esportiva estrena pistes de tennis i frontó i inicia la remodelació dels vestidors

Divendres, 27 de setembre de 2019 a les 11:00

La reforma dels vestidors ha posat al descobert la necessitat de canviar-ne el sistema de climatització. Per fer-ho possible, l'equip de govern proposarà una modificació pressupostària en el ple de dilluns vinent.


Les tres pistes de tennis i la pista de frontó de l’Illa Esportiva presenten un nou aspecte després que aquest estiu s’hi ha fet una reforma molt important. D’una banda, s’ha canviat el paviment de totes les pistes i, en el cas del frontó, a més, se n’han rehabilitat els murs. Per completar la reforma, també s’ha canviat la tanca metàl·lica que delimita les pistes per la part del darrere.

Els nous paviments que s’han instal·lat estan fets amb un material de resines acríliques que ofereix una elevada confortabilitat en el joc. A més, són terres d’alta resistència i durabilitat i pràcticament no necessiten manteniment. La millora de les pistes era imprescindible, ja que els paviments no s’havien remodelat des del 1997 i presentaven un desgast molt important. En total, les obres han costat 74.775,84 euros.

Reforma vestidors i canvi de la climatització
D’altra banda, aquest estiu, també ha començat la remodelació dels quatre vestidors que donen accés a la piscina coberta: s’hi està fent una reforma integral que inclourà una nova distribució dels espais amb el canvi de tots els elements incloent-hi el mobiliari de manera que els nous vestidors presentaran un aspecte totalment renovat.

Les obres costaran 277.067 euros i es preveu que s’allarguin fins a principis de l’any que ve. Durant aquest temps, s’habilitaran la resta de vestidors disponibles per garantir el màxim confort a les persones usuàries.

La realització d’aquestes obres de reforma ha posat al descobert que el sistema de climatització dels vestidors (que és el mateix que es va instal·lar en el moment de la construcció de l’Illa) es troba degradat i en molt mal estat i que és necessari substituir-lo. Els tècnics indiquen que el més adequat és fer el canvi ara, coincidint amb la realització de la resta de les obres. És per això que, en el proper Ple municipal, es portarà a votació incorporar al pressupost una partida de 70.000 euros per fer possible la renovació d’aquest sistema de climatització que dona servei no només a aquest àmbit, sinó també als vestidors del pavelló poliesportiu.

Millora constant
Totes aquestes obres formen part d’un programa d’actuacions de renovació i manteniment continu de les instal·lacions de l’Illa Esportiva que té l’objectiu de garantir que l’espai estigui en les millors condicions possibles.

Entre les principals accions realitzades en els darrers anys, s’han fet obres importants com la impermeabilització de la coberta del pavelló i la renovació del sistema de climatització de la piscina coberta. D’altra banda, al gimnàs, per exemple, s’ha remodelat l’espai i el paviment; s’ha renovat el sistema de climatització, i s’han canviat les màquines d’exercici cardiovascular, a més d’incorporar-hi alguns aparells nous.

També a les instal·lacions cobertes, s’ha reformat el passadís d’accés a la piscina i la zona de dutxes i s’han substituït totes les bicicletes de la sala de spinning. I a la part exterior, s’ha canviat la gespa del camp de futbol i s’ha millorat la xarxa de baixa tensió. Tot plegat, unes inversions que han superat el milió d’euros, des del 2015.

Una Illa més sostenible
En els darrers anys, la Regidoria d’Esports també ha fet una aposta per la reducció del consum energètic. En aquest sentit, s’han dut a terme diverses millores per optimitzar la despesa d’aigua i d’energia i, a la primavera passada, es van instal·lar plaques fotovoltaiques a la teulada de les instal·lacions cobertes amb les quals s’obté energia per a l’autoconsum de l’equipament.

En projecte
En el Pla d’inversions d’enguany, hi ha prevista la redacció del projecte d’execució d’uns nous vestidors a la zona exterior, en el mateix lloc on són actualment, i que donaran servei a la pista exterior coberta; d’aquests vestidors ja se’n té un avantprojecte que va ser redactat i subvencionat per la Diputació de Barcelona. A més, està previst canviar el sistema d’escalfament d’aigua de les dutxes dels vestidors del camp de futbol.

També es preveu encarregar l’elaboració d’un estudi de millora i ordenació del conjunt de les instal·lacions de l’Illa Esportiva per reordenar l’espai exterior amb l’objectiu de construir, entre d’altres equipaments, un nou pavelló poliesportiu. El consistori ja va aprovar, en el seu programa d’inversions, una partida de 40.000 euros per a la redacció d’aquest estudi.

Finalment, a la zona interior, es preveu dur a terme la segona fase per a la substitució dels motors de recirculació i escalfament de l’aigua de la piscina coberta així com el canvi del terra de la sala polivalent.

Darrera actualització: 27.09.2019 | 10:00