S’aprova la convocatòria per concedir ajuts per finançar el transport als estudiants de postobligatòria

Dijous, 6 de setembre de 2018 a les 00:00

El termini de presentació de sol·licituds serà del 15 al 26 d’octubre i els imports de les ajudes equivaldran al 50% del cost de la targeta T-Jove

L’Ajuntament ja ha aprovat la convocatòria dels ajuts per finançar el transport als estudiants que cursen formació postobligatòria fora del poble i, conseqüentment, ja s’ha establert el termini de presentació de sol·licituds, que serà del 15 al 26 d’octubre.  

Serà la primera vegada que el consistori ofereix una subvenció d’aquest tipus i la regidora de Serveis a la Ciutadania, Melania Solís, ha explicat que té per objectiu “vetllar per un desenvolupament òptim i igualitari de les persones” i contribuir a “fer possible el principi d’igualtat d’oportunitats fomentant l’educació continuada i proporcionant oportunitats d’estudiar als col·lectius de joves fins a 24 anys”.

L’import d’aquestes ajudes equivaldrà al 50% del cost de la Targeta T-Jove que els estudiants hagin adquirit per adreçar-se als respectius centres educatius. Les instàncies s’hauran de lliurar a les oficines d’atenció al ciutadà de Can Margarit.

Requisits dels sol·licitants

Per accedir als ajuts, cal tenir de 16 a 24 anys i estar empadronat a Castellbisbal. Pel que fa a la formació, l’alumnat ha d’estar matriculat en centres públics, privats o concertats de formació professional de grau mitjà o superior, batxillerats, estudis universitaris, postgraus o màsters així com en qualsevol altra modalitat educativa i només quedant excloses les formacions no presencials o a distància.

Les bases per a concedir aquests ajuts financen els desplaçaments en transport públic per la qual cosa caldrà presentar la factura de compra dels bitllets o títols de transport corresponents. D’altra banda, com que la concessió dels ajuts està vinculada a les rendes familiars, també caldrà acreditar que la quantitat d’ingressos anuals no supera els imports establerts a la convocatòria.

Per a més informació

Darrera actualització: 23.09.2019 | 17:13