Neus Català, Montserrat Roig, Joana Raspall i Mary Santpere són les dones que donaran nom a 4 espais públics de Castellbisbal

Dilluns, 25 de juliol de 2022 a les 12:00

Els noms s’han escollit en un procés participatiu que va començar el mes de març i que culminarà amb la retolació dels espais en un acte que es farà durant les jornades Drets per a tothom, al novembre.

Ja es coneixen quines són les quatre dones que donaran nom a quatre espais públics de Castellbisbal que actualment no tenen nomenclatura. Es tracta de Neus Català, que donarà nom al parc que hi ha al carrer d’Àngel Guimerà, i de  Montserrat Roig, Joana Raspall i Mary Santpere que han estat les escollides per a tres espais d’Els Costals: l’Espai Foier, la plaça i les grades, respectivament.

La tria d’aquests noms s’ha fet en el decurs del procés de participació ciutadana Amb nom de dona que va començar el passat mes de març durant les Jornades per la Igualtat i que va culminar amb una votació oberta a tota la ciutadania que es va poder fer de manera presencial i en línia, durant la primavera.

El proper pas a realitzar serà la identificació d’aquests espais amb els noms de les dones escollides: un acte que es farà coincidint amb la celebració de les jornades Drets per a tothom, al novembre.

L’objectiu del projecte participatiu Amb nom de dona és doble: d’una banda, donar visibilitat a la memòria de les dones i d’altra, equilibrar la presència de les dones en el nomenclàtor del municipi on hi ha una major presència de noms d’homes. Si bé en aquesta primera acció s’han prioritzat les dones vinculades amb el món de la cultura, les arts i la societat, la voluntat municipal és repetir aquest procés per donar nom a d’altres espais públics prioritzant dones del món de la salut, les ciències o l’esport, entre d’altres

 

Darrera actualització: 25.07.2022 | 09:53