El Ple aprova per unanimitat una moció per millorar els accessos a peu entre el nucli urbà i Can Costa i Can Galí

Dimecres, 2 de febrer de 2022 a les 13:43

El ple de gener també aprova una moció de Cs per instar a la suspensió de l’impost del CO2 i una altra de JxC per aclarir la veritat sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost.


El Ple municipal del mes de gener celebrat dilluns al vespre va aprovar tres mocions: una, per demanar la supressió de l’impost del CO2; una segona, per aclarir la veritat dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils; i una tercera sobre la millora dels camins que uneixen el nucli urbà amb Can Costa i Can Galí.

Aquests van ser els temes principals d’un ple que també va aprovar, definitivament, el projecte per construir els col·lectors del sector nord-oest (Can Santeugini i Costablanca): unes obres que l’Àrea Metropolitana de Barcelona sotmetrà a licitació, properament.

Moció per la millora dels camins
El grups municipals del PSC i la CUP van presentar una moció per millorar els accessos que connecten el nucli urbà amb la zona de Can Galí i de Can Costa: dos espais molt freqüentats pel veïnat de Castellbisbal per anar-hi a passejar o fer-hi esport i que presenten l’inconvenient que, per accedir-hi, cal travessar la carretera (ja sigui la B-150, la B-151 o la BV-1501).

En el ple, l’equip de govern va informar de les accions que es van iniciar el 2018, davant la Diputació de Barcelona, per sol·licitar la millora de la connexió entre l’avinguda Gaudí i la zona de Can Galí. En aquest sentit, es van explicar les primeres propostes plantejades (a finals de l’any passat) per a la construcció d’una futura rotonda en aquest accés que afavoriria la seguretat dels veïns a l’hora de creuar la variant. El projecte preveuria l’habilitació dels passos de vianants corresponents així com la pacificació d’aquest important accés al nucli urbà. 

Tots els grups polítics van votar a favor d’aquesta moció que finalment proposa sol·licitar a la Diputació de Barcelona que faci un estudi per veure de quina manera es podrien millorar els accessos entre Can Costa i el torrent de Pegueres i a la vegada reclama a l’equip de govern que la millora de l’accés a Can Galí sigui una prioritat en el programa d’inversions d’aquest any.

Moció per la suspensió de l’impost CO2
El ple municipal també va aprovar la moció de Cs per sol·licitar a la Generalitat que suspengui l’impost de CO2 que va posar en marxa l’any passat i per reclamar-li que prioritzi d’altres mesures mediambientals basades en la conscienciació i l’incentiu pels sistemes de mobilitat més sostenibles per fomentar la reducció de les emissions

La moció va comptar amb els vots favorables de Cs, la CUP i JxC; l’abstenció del PSC i AC; i el vot en contra d’ERC.

Moció per conèixer la veritat sobre els atemptats del 17 d’agost
Finalment, en el ple de gener també es va aprovar una moció de JxCat en què es fan diverses peticions al Congrés dels Diputats, a la Fiscalia General de l’Estat, al govern espanyol i al govern de la Generalitat perquè emprenguin diverses accions per conèixer la veritat sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils, el 17 d’agost de 2017. Entre d’altres, la moció reclama aclarir les relacions entre l’imam de Ripoll i els serveis secrets espanyols o que es desclassifiquin els documents incautats a l’excomissari Villarejo relacionats amb aquests atemptats,

La moció es va aprovar amb els vots a favor d’AC, ERC, CUP i JxC i els vots en contra del PSC i Cs.

Darrera actualització: 04.02.2022 | 10:21