L'AMB i la Diputació subvencionaran les obres per urbanitzar el carrer de la Lluna

Dilluns, 26 de setembre de 2016

L’Àrea Metropolitana de Barcelona redactarà el projecte i la Diputació aportarà 600.000 euros per finançar part del cost de l’obra.


L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Diputació de Barcelona finançaran part del cost de les obres d’urbanització del carrer de la Lluna. L’AMB s’ha compromès a redactar el projecte d’urbanització i a assumir-ne el cost íntegre mentre que la Diputació donarà 600.000 euros a l’Ajuntament per finançar les obres.

Aquestes dues ajudes s’han aconseguit després de les diverses reunions que l’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, i el regidor de Patrimoni Urbà, Salvador Segura, han mantingut amb responsables d’aquests organismes supramunicipals (seguint els acords de l’equip de govern). En concret, l’aportació de la Diputació es va aconseguir al mes de juliol passat, en el marc de les negociacions de les meses de concertació (on es debaten els ajuts que es concedeixen als ajuntaments per als quatre anys de mandat).

El regidor de Patrimoni Urbà s’ha mostrat molt satisfet pels recursos econòmics aconseguits, ja que, segons ha comentat, “permetran urbanitzar l’únic carrer del nucli urbà que encara està pendent d’urbanització”. Segura, a més, ha explicat que les obres “deixaran ben definit el límit del nucli urbà i milloraran la xarxa viària municipal tant per a conductors com per a vianants”.

El carrer de la Lluna uneix el carrer dels Esports amb el carrer de Sant Mateu i, actualment, és una via de terra que suporta molt de trànsit (tant rodat com de transeünts) perquè dóna accés ràpid a tres equipaments públics: l’Illa Esportiva, el parc de l’Ermita i l’escola Benviure. A més, es tracta d’un vial de circumval·lació del municipi la qual cosa fa que encara sigui més utilitzat com a via per travessar el nucli urbà.

Projecte d’obres
Les obres d’urbanització d’aquest carrer estan pendents des del 1992 i el projecte actual, que caldrà executar per fases, inclou, a més de la urbanització, la construcció d’un passeig per a vianants així com d’un petit parc que connectarà amb el carrer de Sant Gregori i que servirà per dignificar la sortida als veïns que viuen en aquesta zona. També es construirà el mur de contenció de terres del carrer del Sol i s’adequaran els espais annexos.

Darrera actualització: 23.12.2019 | 18:27