Alternativa vol congelar els impostos municipals per al 2020

Divendres, 2 d'agost de 2019 a les 00:00

La proposta es va donar a conèixer durant la primera Junta de Portaveus d’aquest mandat, en què també es va comunicar que s’acceleraria la instal·lació d’un sistema de vigilància amb càmeres als accessos dels nuclis residencials.


L’equip de govern d’Alternativa ha avançat a tots els grups de l’oposició la seva voluntat de no aprovar cap increment d’impostos ni taxes per l’any 2020. La proposta va ser un dels temes centrals de la primera Junta de Portaveus d’aquest mandat, celebrada dimecres passat i a la que van assistir representants de tots els grups municipals.

Durant la reunió, l’equip de govern va convidar a l’oposició a participar en la revisió dels impostos i les taxes municipals, que s’han de portar a aprovació al Ple del mes d’octubre. A més, l’alcalde, Joan Playà, també va traslladar a la resta de grups que l’equip de govern preveu una reducció en la taxa que s’aplica a les terrasses de bars i restaurants durant el període de Festa Major a partir de l’any 2020, així com introduir una bonificació en l’impost d’obres quan aquestes venen provocades per danys fortuïts per fenòmens meteorològics excepcionals, com ara les fortes pluges que es van produir l’any passat.

Reforç de la seguretat ciutadana

A proposta del PSC, durant la Junta de Portaveus es va debatre sobre els robatoris a domicilis que s’han produït darrerament, així com de la necessitat de reorganitzar les patrulles de la Policia Local per tal de garantir la disponibilitat de més efectius per torn. L’equip de govern es va comprometre a revisar aquest tema i va anunciar l’acceleració de la instal·lació d’un sistema de vigilància amb càmeres als accessos dels nuclis residencials, proposta anunciada durant la darrera campanya electoral.

A més, es va comunicar la convocatòria d’una reunió informativa sobre seguretat ciutadana a càrrec de responsables dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local que ja s’ha anunciat pel proper dimarts, 6 d’agost, adreçada als veïns i veïnes de Can Campanyà i Can Costa. Com ja s’ha fet anteriorment a Can Santeugini i Costablanca, durant aquesta trobada es farà arribar a la ciutadania informació sobre les actuacions fetes per part dels Mossos d’Esquadra i les mesures preventives que cal prendre, per part de tothom, per evitar robatoris a les llars.

Els terminis de tramitació de les llicències d’obres privades, el funcionament dels bars de l’Illa Esportiva i del centre cívic de Can Santeugini, la circulació de vehicles per Can Campanyà i els actes incívics que s’han produït darrerament a l’Illa Esportiva són altres dels temes que també van comentar els grups municipals durant la primera Junta de Portaveus.

Darrera actualització: 02.08.2019 | 13:10